Gemeente Binnenmaas

Senioren Advies Raad Binnenmaas (SAR)

Begin dit jaar was de sollicitatieprocedure voor de invulling van de Senioren Advies Raad Binnenmaas (SAR). De SAR heeft tot taak burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd te adviseren over voorbereiding, vaststelling en uitvoering van de hoofdlijnen van het gemeentelijk beleid dat betrekking heeft op of gevolgen heeft voor de belangen van de oudere inwoners van de gemeente Binnenmaas.

Samenstelling
De adviesraad vormt zoveel mogelijk een afspiegeling van de oudere en/of gehandicapte inwoners van de gemeente Binnenmaas en bestaat uit personen die ofwel lid zijn van een organisatie die de belangenbehartiging van ouderen in de gemeente Binnenmaas voorstaat ofwel ongeorganiseerd zijn. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 3 april jl. de kandidaten voor de SAR benoemd.

Het dagelijks bestuur van de SAR bestaat uit de heren N. Buissing (voorzitter), C. Zeelenberg (secretaris) en N. van Egmond (penningmeester).
Leden zijn de dames A. Pieters-van Waardenburg, L. van der Feest-Heijden, J. Vree-van Dongen en J. van der Knaap en de heren A. van der Wulp, H. Lammers, P. Dank en J. Roobol.

Commissies
De SAR heeft drie commissies ingesteld, te weten Zorg en Welzijn, Wonen en Verkeer.

De commissie Zorg en Welzijn bestaat uit de dames A. Pieters-van Waardenburg,
J. Vree-van Dongen en J. van der Knaap.

De commissie Wonen wordt gevormd door mevrouw L. van der Feest-Heijden en de heren P. Dank en J. Roobol.

De commissie Verkeer heeft als leden de heren A. van der Wulp en H. Lammers.

Vergaderingen
De SAR vergadert elke eerste dinsdag van de maand. De vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis te Maasdam en zijn openbaar.