Gemeente Albrandswaard


Musical Rolf onder bereik schooljeugd Albrandswaard


Albrandswaard Wethouder Jan Backbier had tijdens een bijeenkomst met de locatiemanagers van de basisscholen in Albrandswaard op 10 mei een bijzondere boodschap. Het lukt de gemeente namelijk een bijdrage te doen met betrekking tot de kosten van het bezoek aan de musical Rolf door de leerlingen uit de groepen 7 en 8 en de leerlingen van het instroompunt Voortgezet Onderwijs.

De gemeente heeft via het Actieplan Cultuurbereik subsidie van de provincie ontvangen voor Cultuur en school. Hierdoor lukt het de gemeente een bijdrage te doen voor de lesbrieven, die nu al op de website staan, en daarnaast een bijdrage te doen m.b.t. het bezoek aan de musical Rolf door de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en het instroompunt VO.

In de lesbrieven wordt de leerlingen, op een leuke manier met plaatjes en opdrachten, cultuurhistorisch besef meegegeven over de ontstaans- geschiedenis van de omgeving waarin zij wonen. Daarnaast wordt hen de mogelijkheid geboden aanwezig te zijn bij de musical zelf. Ook worden de scholen gestimuleerd de oudheidskamers te bezoeken.

Met dit complete pakket zal het cultuurhistorische besef bij de leerlingen groter worden, en zullen zij hun leef- en woonomgeving meer gaan waarderen.