Gemeente Breda

College stelt voorlopig ontwerp kruispunt Oude Vest/Keizerstraat vast

Breda gaat het kruispunt Oude Vest/Keizerstraat opnieuw aanleggen. Deze reconstructie maakt het kruispunt veiliger voor fietsers en voetgangers en verbetert de doorgang voor busverkeer en straks het Hoogwaardig openbaar vervoer (HOV).

Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft het voorlopig ontwerp van de reconstructie van het kruispunt vastgesteld en vrijgegeven voor consultatie.

Volgens het voorlopig ontwerp krijgen fietsers en voetgangers van de Oude Vest voorrang op het verkeer van de Keizerstraat. Oversteken wordt daarmee voor zowel fietsers als voetgangers veiliger. Daarnaast wordt de stoep voor het postkantoor breder, zodat de rij wachtenden voor het pinautomaat niet meer naar het fietspad hoeft uit te wijken. Het openbaar vervoer dat de Oude Vest volgt, krijgt voorrang op het autoverkeer vanuit de Keizerstraat. Hiermee verbetert de doorgang voor het (H)OV. De weg voor het postkantoor wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

Inloopavond

Op dinsdag 29 mei houdt de gemeente van 17.30 tot 20.00 uur een inloopavond in de ontvangstruimte van het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 in Breda. Belangstellenden kunnen op deze avond of per post een reactie sturen aan de Gemeente Breda, vakdirectie Stadsontwikkeling, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bureau Verkeer en Vervoer, t.a.v. de heer Mark Hulleman, postbus 3920, 4800 DX, Breda. Het is mogelijk te reageren tot 4 juni 2007. Het voorlopig ontwerp is ook in te zien op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, onder Bekendmakingen, Diversen. De gemeente neemt alle reacties mee bij het maken van het definitief ontwerp. Het college stelt het definitief ontwerp naar verwachting in september vast.