Politie Midden- en West Brabant



Maandag en dinsdag besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan een overval gepleegd op een woning in Kaatsheuvel. Opnieuw wordt informatie aan de kijkers gevraagd over een overval op een supermarkt in Veghel. In de uitzending zijn fotos te zien van een oplichter in Den Bosch en van een man die vele vernielingen heeft aangericht, ook in Den Bosch.

Overval Kaatsheuvel
Op woensdag 25 april rond 12.00 uur overvallen twee gemaskerde mannen een woning aan de Driestapelenstoel in Kaatsheuvel. Daarbij raakt de invalide vrouw des huizes gewond. Het slachtoffer wordt door de mannen geboeid achtergelaten. De mannen gaan er vandoor met een kluis met geld. De vrouw blijft enkele uren vastgeketend totdat een kennis bij haar op bezoek komt en haar bevrijdt.

Overval Veghel
Opnieuw is een overval op supermarkt Action onderwerp in Bureau Brabantl. Na de uitzending van 23 april kwamen bruikbare tips binnen waarmee het rechercheteam aan de slag is gegaan. De politie hoopt op een spoedige oplossing van deze zaak.

Op vrijdagavond 2 maart rond 19.15 uur drong een onbekende man supermarkt Action binnen aan de Kempen in Veghel. De gemaskerde man richtte een vuurwapen op een van de caissières en eiste geld. Nadat het slachtoffer de overvaller geld had gegeven vluchtte hij de winkel uit. Signalement:


- licht getinte jonge man


- van ongeveer 20 jaar oud


- 1.80m lang


- met een normaal postuur


- hij droeg een donker vest met capuchon


- een donkerblauwe strakke broek, spijker of trainingsbroek


- lichte sportschoenen

Supermarkt Action looft een beloning uit van tienduizend euro voor de gouden tip.

Oplichting Den Bosch
Een inwoonster van Den Bosch dacht te goeder trouw via internet een mobiele telefoon te hebben gekocht. Het pakketje zou via de post toegestuurd worden. Het ging mis toen een man gekleed in een TPG-jasje
- bij haar voor de deur stond en een postpakket kwam afleveren. Dat de man helemaal geen postbode was bleek al snel, omdat de man met geweld de vrouw beroofde van haar portemonnee. De politie heeft een foto van de man.

Vernieling Den Bosch
Bij een huis aan de Maastrichtseweg werden de afgelopen tien
maanden stelselmatig vernielingen gepleegd. De ramen van het huis werden ingegooid, de auto bekrast en de autoruiten vernield. Een inmiddels opgehangen camera registreerde de dader. Op de beelden komt de dader aanlopen en gooit een steen door de ruit. Dit keer gebeurde dat in de vroege ochtend van zondag 1 april.

Uitzending
De eerstvolgende uitzending van Bureau Brabant is op maandag 14 mei om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 15 mei om 17.00 uur.

Auteur: Gerda Preusting