PvdA Rotterdam


Vandaag in de raad: zorgen om Tropicana

Do 10 Mei 2007 - Redactie
Vandaag in de raad: zorgen om Tropicana

De PvdA maakt zich zorgen over de staat waarin het zwembad Tropicana verkeert.

De provincie Zuid-Holland heeft een vernietigend rapport geschreven over de hygiëne en de veiligheid van het subtropisch zwemparadijs. "Tropicana was ooit een parel aan de Nieuwe Maas. Een attractie die een bijdrage leverde aan de allure van Rotterdam als stad aan de rivier. Maar ook wij zien het Tropicana elk jaar achteruit gaan", zei woordvoerder Birsel Gulmus die de situatie van het zwembad vanmiddag heeft aangekaart in de actualiteitenraadsvergadering.

Tropicana heeft op 63 punten tekortkomingen op het gebied van hygiëne, toezicht en onderhoud.
De PvdA vindt het onaanvaardbaar en beschamend dat Tropicana een gevaar vormt voor de bezoekers en medewerkers en vindt dat het college van B&W in actie moet komen. Het college deelt wel een deel van de zorgen, maar komt pas in actie als de provincie Zuid-Holland daar om vraagt. De PvdA komt nog op de kwestie terug.

Er werd ook gesproken over de opnieuw vertraagde invoering van de OV-chipcard. De PvdA vindt dat het openbaar vervoer er is om mensen te vervoeren. De chipcard is er om het gemak van de reizigers te vergroten. Richard Moti: "Daarom moet de strippenkaart gehandhaafd blijven bij de RET tot de chipcard landelijk wordt ingevoerd. Anders moeten mensen straks twee keer betalen als ze moeten overstappen op of van Connexxion. Dat moeten we zien te voorkomen". Omdat het college zelf op dit terrein geen bevoegdheden heeft, zal wethouder Harbers de kwestie bespreken met het ministerie van Verkeer&Waterstaat, de Stadsregio en de RET.

Dossiers


* Sport en Recreatie

* Birsel Gülmüs