Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 10 mei

BERGEN OP ZOOM, 10 mei 2007

Drietal aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Een beveiliger hield op woensdagmiddag drie minderjarige meisjes aan voor winkeldiefstal. De drie probeerden make-up weg te nemen uit de winkel en werden hierbij gesnapt. Het 14-jarige meisje uit Kalmthout, het 13-jarige meisje uit Roosendaal en het 12-jarige meisje uit Roosendaal werden overgedragen aan de politie en op het politiebureau verhoord. Uit de verhoren bleek dat het drietal eerder die dag al winkeldiefstal had gepleegd. De ouders van de meisjes werden in kennis gesteld. De verdachte uit Kalmthout is in vrijheid gesteld met een HALT-verwijzing. Wat de straf van de andere twee zal zijn zal in overleg met justitie worden bepaald.

Bromfietser gewond bij ongeval

ROOSENDAAL: Op woensdag gebeurde er aan het einde van de middag een ongeval aan De Meeten. Een 55-jarige Roosendaler wilde met zijn bestelbus vanaf een uitrit de weg oprijden. Het zicht op de weg werd hierbij belemmerd door een geparkeerde vrachtwagen. De man reed de weg op en kwam in aanrijding met een 33-jarige man uit Roosendaal, die op een bromfiets reed. De bromfietser kwam ten val en raakte hierdoor enige tijd buiten bewustzijn. Hij is met gekneusde ribben, snijwonden aan zijn benen en mogelijk een hersenschudding naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd. Hier is hij ter observatie opgenomen. Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Kleine hennepkwekerij ontmanteld

ROOSENDAAL: De politie ontdekte op woensdag aan het begin van de avond op de Amberberg een kleine hennepkwekerij in een schuur. In de schuur stonden 23 planten met de bijbehorende apparatuur. De kwekerij is ontmanteld en de goederen zijn ter vernietiging in beslag genomen. De verdachte is verhoord en na betaling van een bekeuring van 290,- in vrijheid gesteld.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op woensdag is er aan het begin van de avond ingebroken in een bedrijf aan de Belder. De daders vernielden een ruit en kwamen zo het pand binnen. Ook binnen hebben ze vernielingen aangericht. De daders namen een geldbedrag weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

ZEVENBERGEN: De politie kreeg op 02.45 uur melding van een bedrijfsinbraak aan de Noordhaven. De melder zag hoe de daders met een auto wegreden in de richting van de Buitenring. Bij het arriveren van de politie waren de inbrekers niet meer te achterhalen. Ze waren het pand binnen gekomen door het openbreken van een buitendeur. Wat er precies is weggenomen is niet duidelijk. De politie zal later aangifte opnemen van de gedupeerde. Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek ingesteld in het pand.

Automobilist onder invloed

WILLEMSTAD: De politie hield op woensdagmiddag een 42-jarige man uit Willemstad aan voor rijden onder invloed. De man werd op de Noordlangeweg staande gehouden. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Uitslag hiervan bedroeg 770 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de bestuurder in. Ook kreeg hij een rijverbod van 9 uur. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden in bezit van 26 gram speed

KLUNDERT: De politie zag op woensdagavond hoe een 31-jarige bestuurder uit Heijningen een joint zat te draaien in een auto. Dit gebeurde op de Pelikaan. Bij het aanspreken van de bestuurder zag de politie een verpakking liggen waarvan men vermoedde dat er drugs in zat. De verpakking is in beslag genomen en de man is aangehouden. Het bleek om 26 gram speed te gaan. Het voertuig van de man is in beslag genomen voor onderzoek. De verdachte is ingesloten en in de loop van de donderdagmiddag na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee voertuigen ontvreemd bij woninginbraak

ROOSENDAAL: De politie kreeg op donderdagochtend om 06.30 uur melding van een woninginbraak aan de Krekelberg. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door de zogenaamde flippermethode. Binnen zijn de sleutels van twee voertuigen weggenomen en hiermee de twee bijbehorende autos. De ene auto is in de buurt teruggevonden. De andere auto is verdwenen. Het gaat om een Peugeot 307 met kenteken 13-PF-LN. De politie heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd. In de buurt van de woning is een buurtonderzoek gestart. Later zal aangifte worden opgenomen van de bewoners van het pand.

Uitleg flipperen
Bij het flipperen steekt de inbreker steekt een oude creditcard of een liniaaltje tussen de deur en het slot. Daarmee steekt hij de schoot terug, waardoor de deur open gaat. Dit flipperen is te voorkomen door de deur op het nachtslot te doen. Op dezelfde manier wordt ook het ouderwetse hengelen voorkomen. Bij de hengelmethode wordt via de brievenbus de voordeur geopend met een ijzerdraad of een klerenhanger.

Illegale vreemdeling aangehouden na poging openen bankrekening

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdagmiddag even na 13.00 uur een 42-jarige man uit Ossendrecht aan. De man had even tevoren geprobeerd een rekening te openen bij een bank door middel van een vals identiteitsdocument. Dit gebeurde aan de Wassenaarstraat. De bankmedewerkers alarmeerde de politie. De verdachte bleek ongewenst vreemdeling en verblijft illegaal in Nederland. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Snelheidscontrole

FIJNAART: De politie hield op donderdag een snelheidscontrole op de Oude Heijningsedijk. Tussen 09.15 uur en 12.15 uur zij 314 bestuurder gecontroleerd. Hiervan waren er 33 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 86 km/u, terwijl hier een snelheid van 60 km/u is toegestaan.

OUDEMOLEN: De politie hield op donderdag tussen 12.20 uur en 15.20 uur een snelheidscontrole op de Stadsedijk. Van de 231 passanten waren er 52 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u, terwijl hier een maximum van 60 km/u geldt.

Reden voor de controles is dat in deze 60 km-zones fietsers en bromfietsers op de rijbaan rijden.

Twee aanhoudingen na diefstal bromfiets

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagmiddag twee verdachten aan voor het stelen van een bromfiets. De politie kreeg even voor 14.00 uur melding dat er een conflict plaatsvond aan de Bredasestraat. Bij aankomst bleek dat het conflict ging om een bromfiets die eerder die dag was gestolen aan de Akkerhoef. De 40-jarige eigenaresse uit Lepelstraat was samen met haar man gaan zoeken in de omgeving waar de bromfiets was gestolen. In het park werd de bromfiets gezien. Bij het aanspreken van de twee personen die bij het voertuig stonden gingen zij er als een haas vandoor. Een getuige kon één van hen aanhouden. De 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom is aangehouden voor diefstal en in verzekering gesteld. Op donderdagochtend kon de twee verdachte, een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom worden aangehouden. Bij het uitgaan van dit persbericht was de jongen nog niet in vrijheid gesteld.
Wat de straf van de 16-jarige zal zijn zal in overleg met justitie worden bepaald.
Van de eigenaresse van de bromfiets zal aangifte worden opgenomen

Man aangehouden na gevaarlijk verkeersgedrag

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagmiddag een 34-jarige man uit Oudenbosch aan. De man reed ter hoogte van wegwerkzaamheden met 99 km/u over de invoegstrook. Hij voegde helemaal aan het einde van de strook in en raakte hierbij net de bebakeningspaaltjes niet. De politie gaf de man een stopteken en vorderde zijn rijbewijs in wegens zijn roekeloze rijgedrag. De man werd boos en reed hard weg. Even verderop stopte hij en wachtte op de politie. Hij is aangehouden voor rijden tijdens een ontzegging. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg