Gemeente Leeuwarden

Johan Willem Frisoschool wint kinderraad 2007

Bron: gemeente Leeuwarden (10-05-2007)

Met hun plan voor een Pannakooi en een pingpongtafel in de Gerardou speeltuin heeft de Johan Willem Frisoschool de kinderraad 2007 gewonnen. Willem, Richard, Dennis, Robin, Jacco en Sergio verdienden EUR 5.000 om hun plan te realiseren. In een bomvolle raadzaal reikte loco-burgemeester Roel Sluiter hen de cheque uit.

Voor de derde keer op rij werd op donderdagmiddag 10 mei de kinderraad georganiseerd. Zes scholen gingen in de raadzaal van het Leeuwarder Stadhuis met elkaar in discussie. Op de agenda stonden hun eigen raadsvoorstellen.

Aan het begin van de middag presenteerden van alle scholen een groepje leerlingen hun plan. Tussendoor kregen de kinderen een rondleiding door het Stadhuis met toneelstukjes door PABO-studenten. Daarna gingen de scholen onderling het debat aan over het beste plan.

De Kinderraad is een lessenserie voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Studenten van de Thorbecke Academie en de PABO's (NHL en CHN) hebben een lessenserie gemaakt waarmee de leerlingen kunnen kennismaken met de gemeente en de gemeenteraad van Leeuwarden. De lessen worden ook begeleid door de studenten. De Kinderraad is een initiatief van de gemeenteraad van Leeuwarden.

De scholen en hun voorstellen:


* Dr. Algraschool
De Dr. Algraschool wil beweegkisten samenstellen per school of cluster van scholen. Er worden zoveel mogelijk samengesteld in samenwerking met de BV Sport.

* Johan Willem Frisoschool
De Johan Willem Frisoschool wil een pannakooi en een pingpongtafel voor jongens en meisjes in de Gerardou speeltuin.
* OBS Oldenije
OBS Oldenije wil graag meer speelgoedtoestellen voor zwembad de Blauwe Golf. Het liefst een groot opblaasbaar Vikingschip en een Sea Saw. Alle kinderen uit Leeuwarden kunnen hier mee spelen als ze in het zwembad komen.

* OBS Het Palet
OBS Het Palet wil een hangplek in de bibliotheek van Leeuwarden. In de centrale bibliotheek was dat niet mogelijk, maar de bibliotheek Aldlân reageerde enthousiast. Op de hangplek kunnen kinderen rustig tijdschriften/boeken lezen, tv kijken of een filmpje kijken.

* Sint Paulusschool
De Paulusschool wil een activiteitenmiddag organiseren met leuke dingen voor kinderen. Deze school begint als eerste en doet "dancing with the kids". Zodra dit project is uitgevoerd kiest de school een andere school uit en dan organiseert die school een activiteitenmiddag, enzovoort.

* Voorstel OBS De Weide
Het idee van OBS de Weide is een panna voetbalveld(je) plaatsen op het voetbalveld bij Zwenkgras. Het veld(je) is 6 meter in doorsnede.