Politie Zaanstreek-waterland
Nieuwsberichten donderdag 10 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 10-05-2007

Met onder meer: gewond in kermisattractie, geen rijbewijs en wapen op school

Diefstal laadkleppen

Purmerend, woensdag 9 mei 2007, 13:30 uur.

Vanaf het bedrijfsterrein van een carrosseriefabriek aan de Van IJsendijkstraat zijn negen laadkleppen met een gewicht van circa 90 kg per stuk gestolen. De diefstal, waarbij ook een aanhangwagen werd meegenomen, moet hebben plaatsgevonden tussen dinsdagmiddag half zes en woensdagochtend half zeven. Men kwam vermoedelijk op het terrein door een hek te forceren. De aanhangwagen was een tandemasser van het merk Kuiper en voorzien van kenteken WY-92-JH.

Hardrijders aan de kant (1)

Monnickendam, woensdag 9 mei, 10:25-12:07 uur

Op de Monnickendammerweg hebben agenten woensdagochtend drie hardrijders staande gehouden en bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 101 km per uur bij een toegestane snelheid van 60 km per uur. De controle werd uitgevoerd met behulp van een lasergun.

Hardrijders aan de kant (2)

Zaandam, 9 mei, 15:00-16:30 uur

Tijdens snelheidscontroles op de Dr. H. G. Scholtenstraat en de Houtveldweg werden woensdagmiddag acht hardrijders bekeurd. Op beide wegen werd een hoogste snelheid gemeten van 76 km per uur. De snelheidscontrole op de Dr. H. G. Scholtenstraat leverde verder nog een bromfietser zonder helm en zes bestuurders die onnodig signalen gaven (seinen en/of claxonneren) een boete op.

Bestuurders die te snel over de Hoofdtocht reden, zullen de boete pas eind deze of begin volgende maand ontvangen. Overtreders werden niet staande gehouden maar met behulp van een aan de kant opgesteld radarstatief gefotografeerd. Een zestigtal bestuurders ging in de fout. In totaal passeerden 700 voertuigen de controleplaats. De opstelling van de controleapparatuur trok ook de aandacht van enkele fietsers die ter plekke afstapten om een en ander eens van dichtbij te bekijken.

Te hard en/of geen gordel

Zaandam, 14:00-16:30 uur

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum en de M.L. Kingweg werden woensdag 26 boetes uitgedeeld. Veertien bestuurders reden te hard, acht inzittenden droegen geen gordel en vier boetes waren voor het niet hebben van een APK keuring (2x), bellen tijdens het rijden en onnodig claxonneren.

Op de Prins Bernhardweg werden tussen 15:15 uur en 16:00 uur ten slotte nog vijf bestuurders die door rood reden bekeurd.

Bromfietser geflitst

Oostzaan, 9 mei, 19:00-21:25 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Kerkstraat werd een bromfietser met een snelheid van 77 km per uur geflitst. De eigenaar van de bromfiets zal binnen enkele weken een boete ontvangen. Van de overige 486 bestuurders (van hoofdzakelijk personenauto's) waren er 69 in overtreding. Het verkeer werd in beide richtingen gecontroleerd.

50 km per uur te hard

Middenbeemster, 9 mei, 18:15-21:15 uur

Op de A7 werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 170 km per uur. Tijdens de snelheidscontrole werden 484 voertuigen op foto vastgelegd. Ruim vierduizend bestuurders, die in de richting van Hoorn reden, passeerden de radarauto.

Drankrijder

Zaandam, 10 mei, 02:15 uur

Op de Kepplerstraat hebben agenten een 34-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had twee keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal.

Winkeldiefstal

Zaandam, woensdag 9 mei 2007, 13:56 uur.

De politie heeft een 16-jarige Zaandamse en een 18-jarige vrouw uit Assendelft aangehouden als verdachten van winkeldiefstal. De jonge vrouwen werden aangehouden in een supermarkt aan de E. Heimansstraat waar zij zonder af te rekenen diverse goederen hadden meegenomen. Bij nader onderzoek bleek dat de verdachten ook van diefstal afkomstige goederen bij zich hadden uit een schoenenwinkel aan de Gedempte Gracht en een warenhuis aan de Westzijde. De jongste staat op de lijst van minderjarige veelplegers en zal daarom worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Beiden werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Gewond in kermisattractie

Purmerend, woensdag 9 mei 2007, 15:07 uur.

Een 69-jarige vrouw uit Purmerend is gewond geraakt doordat zij met haar hand tussen hydraulische deuren van een kermisattractie op de Koemarkt terecht kwam. De Purmerendse bevond zich in een simulator en wilde van plaats wisselen waarbij zij met haar hand tussen de deuren kwam die op dat moment automatisch sloten. De vrouw werd met vermoedelijk gebroken of verbrijzelde vingers per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een onderzoek naar de werking van de beveiliging op de deuren van de attractie wordt door de arbeidsinspectie ingesteld.

Aanrijding met drank op

Landsmeer, woensdag 9 mei 2007, 21:20 uur.

Een 19-jarige automobilist uit Landsmeer is door de politie aangehouden na een aanrijding op de Dr. Martin Luther Kingstraat. De man was met zijn personenauto tegen twee geparkeerde auto's aangereden nadat hij vermoedelijk moest uitwijken voor een tegenligger. Omdat de Landsmeerder een alcoholindicatie blies werd aan het politiebureau een ademanalyse gedaan waaruit bleek dat de beginnend bestuurder ruim twee en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. De man werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal van de aanrijding en het drankgebruik wordt opgemaakt.

Wapen op school

Purmerend, donderdag 10 mei 2007, 11:38 uur.

De politie heeft in een school aan de Johanna Naberstraat een 18-jarige scholier uit Monnickendam aangehouden die in het bezit was van een wapen. Er werd bij de politie gemeld dat een jongen in de school een geladen vuurwapen bij zich zou hebben. In de school werd eerst de scholier aangehouden en in een prullenbak werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gevonden en in beslag genomen. Een vuurwapendeskundige van de politie heeft het wapen onderzocht en meldde dat het om een gaspistool ging wat sterk op een vuurwapen leek. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Geen rijbewijs

Wijdewormer, woensdag 9 mei 2007, 20:09 uur.

Een 46-jarige, in Zaandam verblijvende, vrouw is door de politie aangehouden omdat zij een aanrijding heeft veroorzaakt en zich niet kon legitimeren. Een 41-jarige rijschoolhouder uit Zaandijk zag een vrouw in een auto op de Zuiderweg op het parkeerterrein van het sportpark Kalverhoek nogal onbeholpen rijden. Hij wilde de vrouw laten stoppen en zette zijn motorfiets op ruime afstand voor de auto stil. De bestuurster stopte echter niet maar gaf gas en reed tegen de achterzijde van de motor waardoor de berijder ten val kwam. De vrouw bleek niet in het bezit van een rijbewijs en kon zich niet legitimeren. De motorrijder werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw werd na verhoor en vaststelling van haar identiteit in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De motorfiets werd door een bergingsbedrijf opgehaald.

Brand in woning Dodonaeusstraat

10 mei 2007, 13:30 uur

In een woning aan de Dodonaeusstraat is donderdagmiddag tegen 13.30 uur brand uitgebroken. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en constateerde drie brandhaarden op de zolderverdieping. Nadat de brand onder controle was is de afdeling Forensische Opsporing van de politie een onderzoek gestart. In het pand worden meerdere kamers verhuurd. Voorafgaand aan de brand is door getuigen een ontploffing waargenomen. Toen de brand ontstond waren twee mannen van 19 en 25 jaar in het pand aanwezig. Zij wisten zichzelf in veiligheid te brengen. De politie heeft de locatie ruim afgezet vanwege de rookontwikkeling. Niemand raakte gewond.

Man met messen aangehouden

Zaandam, donderdag 10 mei 2007, 06:00 uur.

De politie heeft een 33-jarige man uit Haarlem aangehouden die op de openbare weg met messen liep te zwaaien. Amsterdamse agenten, op weg naar hun werk, zagen de man op straat lopen met een groot mes in zijn hand. Bij het wijkteam Vermiljoenweg werden Zaanse agenten gewaarschuwd. De man liep op sokken en had inmiddels een kleiner mes in zijn andere hand. Hij leek zeer gespannen en mogelijk onder invloed van drugs. De Haarlemmer werd tegen de grond gewerkt en onder zwaar verzet in de boeien gezet en vervolgens overgebracht naar het hoofdbureau waar hij werd ingesloten. In de loop van de dag werd de verdachte in opdracht van de officier van justitie na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Lokaalvredebreuk

Purmerend, woensdag 9 mei 2007, 20:20 uur.

Een 35-jarige vrouw uit Amsterdam is door de politie aangehouden wegens lokaalvredebreuk. De Amsterdamse was aan het bureau aan de Waterlandlaan verschenen om melding te doen van stalking. De vrouw praatte echter maar door ondanks herhaaldelijke verzoeken van de agent om even te luisteren. Omdat de vrouw maar doorpraatte werd uiteindelijk van haar gevorderd het bureau te verlaten. Ook dit werd hardnekkig geweigerd. Uiteindelijk werd de vrouw aangehouden en na verhoor met een bekeuring naar huis gestuurd.



Laatst gewijzigd 10-05-2007 16:55 | © Politie Zaanstreek-Waterland