Belastingparadijzen: Wie betaalt de rekening


Lancering Tax Justice Nederland en conferentie

DEN HAAG, 20070424 -- Op donderdag 10 mei vindt de lancering plaats van Tax Justice Nederland. Tax Justice Nederland is een nieuw netwerk van een aantal Nederlandse maatschappelijke organisaties die zich samen inzetten voor een rechtvaardig en eerlijk belastingssysteem dat bijdraagt aan internationale ontwikkeling. Dezelfde dag organiseert het nieuwe netwerk een seminar en publieksbijeenkomst met als titel "Tax Havens: Who pays the bill? Public debate on tax policy and development cooperation".

Voor het seminar in de middag zijn diverse internationale en Nederlandse experts uitgenodigd om te spreken over thema's als belastingparadijzen, belastingontduiking en belastingcompetitie, en de gevolgen hiervan voor ontwikkelingslanden. Na de bijeenkomst vindt om 17.15 in de Idazaal in Den Haag de offici?le lancering van Tax Justice Nederland plaats. Hiervoor is ook de pers uitgenodigd.

Tijdens het publieksdebat in de avond discussi?ren Tweede-Kamerleden over de gevolgen van belastingcompetitie voor ontwikkelingslanden en welke rol Nederland als belastingparadijs hierbij speelt. De discussie wordt ingeleid met presentaties door experts uit binnen- en buitenland. Er is ruimte voor het publiek in de zaal om te reageren. De avondbijeenkomst is voor iedereen (gratis) toegankelijk.

U kunt zich inschrijven voor het publieksdebat door een mail te sturen naar oikos@stichtingoikos.nl o.v.v. `aanmelding publieksdebat (avond) 10 mei Tax Justice Nederland'. Vermeld uw naam en telefoonnummer en eventueel uw functie en organisatie. Voertaal van de gehele conferentie is Engels. Meer informatie over de conferentie en het netwerk is te vinden op www.taxjustice.nl.

Datum: Donderdag 10 mei 2007
Tijd: 17:15 lancering Tax Justice Nederland, 19.00 - 21.45 publieksdebat
Locatie: Idazaal, Juffrouw Idastraat 2, 2513 CA, Den Haag
(route: www.idazaal.nl/site/files/idazaal_route_2005.pdf)