Call2us gaat strijd aan tegen depressie


ALMERE, 20070510 -- Door veranderingen in de maatschappij is deze steeds sneller en minder persoonlijk aan het worden. Mensen sneeuwen onder en raken in een isolement waardoor zij depressief kunnen raken. Het socialiseren neemt (mede door de opkomst van de computer) af. Het feit dat het dodenaantal door depressie twee maal zo hoog ligt als die van verkeersslachtoffers baart ons zorgen. Vooral om het feit dat depressie bij de mens vaak genoeg niet zichtbaar is. Call2us gaat de strijd aan en heeft een site opgezet (www.call2us.nl) met het snelst groeiende belteam dat voor iedereen klaar staat.

Call2us biedt een luisterend oor aan iedereen die het op zijn of haar moment nodig heeft. Dus op iedere minuut van de dag en met iemand naar eigen keuze.

Dit concept is nieuw en voor iedereen op zijn tijd een mogelijke uitkomst. De gesprekken kunnen werkelijk over alles gaan behalve die van erotische en dating aard.
Call2us denkt op deze manier de drempel voor velen te verlagen en zodoende een stap te kunnen/durven zetten naar "sociaal maatschappelijke hulp".

Met een maandelijkse verwerking van gemiddeld 120 nieuwe aanmeldingen van deelnemers en specialisten zal het Call2us belteam dit jaar groeien naar ruim 300 medewerkers.
Om de doelstellingen te realiseren is er voorlopig dan ook geen aanmeldingsstop.