EvoSwitch brengt PR-activiteiten onder bij KINXX


HAARLEM, 20070510 -- EvoSwitch, een nieuw carrier-neutraal datacenter dat klimaatneutraal (carbon neutral) opereert, heeft PR-adviesbureau KINXX aangetrokken voor het genereren van meer naamsbekendheid. EvoSwitch heeft een `groen' karakter en wil die boodschap graag met de markt delen. "Wij denken dat KINXX goed in staat is om onze duurzame boodschap via de verschillende media in de markt kenbaar te maken," zegt Rosenthal. "Vooral vanwege de journalistieke ervaring van KINXX met ICT-media. En vanwege de kwaliteiten op het gebied van geschreven communicatie."

Het datacenter van EvoSwitch heeft een oppervlakte van meer dan 9000 vierkante meter en een totale energiecapaciteit van ruim 10 Megawatt. Kenmerkend voor deze volledig nieuwe huisvesting van computerinfrastructuren is het energiezuinige karakter. "We hebben veel geïnvesteerd in innovatieve koelingsystemen," zegt Laurens Rosenthal, Innovation Director van EvoSwitch. "Hiermee hebben wij het energieverbruik in ons datacenter met zeker 20 procent kunnen reduceren. Niet alleen uit milieuoverwegingen is dat een belangrijk gegeven. De operationele kosten van een datacenter worden nu al voor de helft bepaald door het stroomverbruik. In de toekomst zal elektriciteit nog sterker de prijs bepalen. De bestaande datacentra zijn continu operationeel en daarom is het voor hen lastig om echt energiebesparende maatregelen te treffen. Wij hebben die maatregelen wel kunnen nemen."

Energiezuinige boodschap
De energiezuinige boodschap van EvoSwitch is uniek in de Nederlandse markt, omdat geen ander carrier-neutraal datacenter zich tot nu toe met een dergelijke boodschap heeft geprofileerd. De boodschap is ook actueel, omdat datacentra veel energie gebruiken en ze dus in toenemende mate een maatschappelijk issue vormen. De actualiteit van de boodschap wordt nog eens versterkt door het ambitieuze Europese klimaat- en energieplan dat zojuist is gelanceerd. "Wij denken dat KINXX goed in staat is om onze duurzame boodschap via de verschillende media in de markt kenbaar te maken," zegt Rosenthal. "Vooral vanwege de journalistieke ervaring van KINXX met ICT-media. En vanwege de kwaliteiten op het gebied van geschreven communicatie."

Over KINXX
KINXX (www.kinxx.nl) is een bureau voor PR & Content. Gespecialiseerd in informatie- en communicatietechnologie (ICT), met name business-to-business. Uitgebreide ervaring met het journalistieke proces stelt het bureau in staat om de nodige persaandacht te genereren voor bedrijven en merken. KINXX helpt ICT-leveranciers verder met het invullen en aanscherpen van hun communicatiestrategie en bijhorende geschreven communicatie-uitingen. Het bureau is bedreven in het maken van een vertaalslag. Van ingewikkelde onderwerpen naar het management-, c.q. businessbelang voor afnemers, of naar de functionaliteit voor consumenten.

Over EvoSwitch
EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrier-neutraal datacenter met een groen karakter (carbon neutral). Het is een locatie met een oppervlakte van ruim 9000 vierkante meter, waar bedrijven veilig hun ict-apparatuur kunnen onderbrengen. Het datacenter heeft een totale capaciteit van 10 Megawatt, met een groeipotentie naar 15 Megawatt. Met deze stroomcapaciteit kan EvoSwitch klanten garanderen dat er altijd genoeg energie voor handen is. EvoSwitch heeft 30 medewerkers. Onder hen ook engineers, die actief en pro-actief apparatuur van klanten kunnen beheren. EvoSwitch opereert volledig klimaatneutraal middels een Klimaat Neutraal Certificaat (www.climateneutralgroup.com).





KINXX