InBev en Albert Heijn steunen restauratie Grote Kerk met Breda Bier


Historische Breda Bier weer verkrijgbaar bij Albert Heijn

BREDA, 20070510 -- InBev Nederland en Albert Heijn brengen het historische Breda Bier weer terug naar haar `geboorteplaats'. Albert Heijn en het in Breda gevestigde InBev willen hiermee de restauratie van de Grote Kerk in Breda steunen: van ieder verkocht blikje doneren de bedrijven 10 Eurocent aan de kerk die ook de verpakking van Breda Bier siert. Breda Bier is vanaf week 19 verkrijgbaar bij 16 filialen van Albert Heijn in de regio Breda. Erik Westenburg, voorzitter van het Steunfonds Grote Kerk, heeft op 10 mei de eerste speciale display met Breda Bier bij Albert Heijn onthuld.

Trots
"Als Bredase onderneming met ruim 300 medewerkers, vinden wij het belangrijk om ook iets voor de gemeenschap te doen" aldus Stijn Deelen, directeur Retail van InBev Nederland ?n zelf Bredanaar. "De inwoners zijn trots op de Grote Kerk, die van heinde en verre Breda markeert en het is belangrijk dat deze voor het nageslacht bewaard blijft. Daarom willen wij een steentje bijdragen aan de restauratie en wat is er toepasselijker als dat via Breda Bier te doen. Dat werd in de jaren `60 in Nederland verkocht en is nog steeds een populair exportbier, met een afbeelding van de Grote Kerk op het etiket. We hopen met deze actie veel geld voor de Grote Kerk in te zamelen en de inwoners van Breda natuurlijk te laten genieten van een bier met roots in hun eigen stad".

Unicum
Theo Janssen, operationeel manager Albert Heijn Breda en omstreken: "We vinden het leuk om samen met InBev deze actie voor de Grote Kerk te doen. Voor ons is het bovendien een unicum, omdat onze filialen de enige supermarkten in Nederland zijn waar Breda Bier na 40 jaar weer te koop is".

Muurschildering
Erik Westenburg, voorzitter van het Steunfonds Grote Kerk: "De Grote Kerk is door de eeuwen heen altijd financieel ondersteund door de bevolking. Als de kerk dreigde te vervallen legde de bevolking hudje bij mudje om hun trots weer in goede staat te krijgen. Ook het Middeleeuwse bedrijfsleven liet zich niet onbetuigd: de Gilden hadden allemaal een eigen kapel met altaar in de kerk en betaalden daarvoor. Daarmee kon het gebouw in stand gehouden worden.
Ook vandaag de dag steunen particulieren de instandhouding als Vriend van het Steunfonds Grote Kerk en doen bedrijven donaties. Prachtig dat InBev samen met Albert Heijn met deze actie komt. Volgens mij wordt het een mooie zomer dus de kans dat iedereen van dit speciale bier gaat genieten is groot. Het smaakt volgens mij extra lekker als je weet dat je met het drinken ervan de Grote Kerk ondersteunt. We zullen de opbrengst besteden aan de restauratie van de muurschildering van het Lakenkopersgilde. Dan steunen we met bedrijven van deze tijd een overblijfsel van een bedrijf uit de Middeleeuwen. En is de cirkel weer rond.
Op dit moment zijn we de laatste fase van de restauratie van de Grote Kerk ingegaan, die we in 2011 moeten afronden".

Breda Bier is vanaf 11 mei verkrijgbaar bij de filialen van Albert Heijn in Breda (Nieuwstraat 45, Valkeniersplein 2, Ginnekenweg 11, Beeksestraat 55, Pastoor van Spaandonkstraat 46, Oude Terheijdenseweg 18, Flierstaat 51, Haagdijk 108 en in de winkelcentra De Burght, Hoge Vucht, Bisschopshoeve, Heksenwiel, De Berg en Brabantplein) en Ulvenhout en Bavel. Het is leverbaar in een 33 of 50 cl. blik, de verkoopprijs is respectievelijk 0,49 en 0,79 Euro waarvan 10 Eurocent wordt gedoneerd aan de Grote Kerk in Breda. De actie loopt tot en met 31 december 2007.





Ingezonden persbericht