Pieter van Vollenhoven op UT-congres risicomanagement

24.04.2007 / 14:16 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Universiteit twente

Universiteit twente

Hoe complexer de samenleving, hoe groter de regeldruk. Met de kwade kans dat overheden en inspecties botsende regels moeten toepassen en handhaven. Over 'Risico en Regels. Van conflict naar oplossing' belegt de Universiteit Twente op vrijdag 11 mei 2007 een nationaal congres, met medewerking van UT-praktijkhoogleraar Risk Management mr. Pieter van Vollenhoven.

Aan bod komen risico's van conflicterende regels zoals die worden ervaren door zowel bedrijfsleven (Shell) als overheid (gemeente Roosendaal). Prof. mr. Pieter van Vollenhoven betoogt hoe de versplintering van toezicht uitwerkt op de regelnaleving en welke risico's onze samenleving daarmee loopt. VVD-Tweede Kamerlid Charlie Aptroot beziet hoe die risico's te verkleinen zijn, waarna de zaal aan de hand van een casus oplossingen bediscussieert. Het congres hoopt het kabinet-Balkenende daarmee van advies te dienen. 's Middags zijn er parallelle workshops over deelterreinen van risicomanagement, zoals financiële administratie, veiligheid en uitvoering van kabinetsbeleid, waarvan de risico's bij de gemeente zijn gelegd.
Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Adviesbureau voor Risicomanagement (NAR) en staat onder voorzitterschap van dr. Peter B. Boorsma, hoogleraar Openbare Financiën Universiteit Twente.

Meer informatie over programma en aanmelding is te vinden op www.risico.nl, e-mail: e.g.m.vanderwoning@utwente.nl, tel. 053-4894104.

Noot voor de pers:
Contactpersoon Universiteit Twente, faculteit Management & Bestuur: drs. Martine van Hillegersberg, tel. 053-489 2410, m.vanhillegersberg@utwente.nl