Tienermoeders organiseren conferentie Binnen zonder kloppen

24.04.2007 / 16:23 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Samhoud

Samhoud

http://www.samhoud.nl/index.php?id=1?=1

Persbericht

24 april 2007

Tienermoeders organiseren conferentie
10)'De ontmoeting: Binnen zonder kloppen'

Op 11 mei 2007 organiseert Tienermoedercentrum Mi Oso es Mi Kas een conferentie met als doel de hulpverlening aan tienermoeders te verbeteren. De bijeenkomst vindt plaats van 12.00 uur tot 18.00 uur in het Regardz Planetarium, Kromwijkdreef 11 Amsterdam Zuidoost, en is vrij toegankelijk voor publiek.

Aan de hand van diverse stellingen wordt een zo duidelijk mogelijk beeld geschetst van wat er speelt onder tienermoeders, hoe hun zelfredzaamheid wordt bevorderd en wat het nut is van samenwerking met andere organisaties. De conferentie wordt geleid door tienermoeders zelf omdat zij als geen ander weten hoe het is om als tienermoeder door het leven te gaan.

Geïnteresseerden voor de conferentie kunnen zich aanmelden via het contactformulier op de website: www.moemk.nl/ontmoeting. Telefonisch aanmelden kan ook: tel. 0180-390491.

Over Mi Oso es Mi Kas
De in Amsterdam Zuidoost gevestigde stichting Mi Oso es Mi Kas (MOEMK) biedt al meer dan 20 jaar hulp aan tienermoeders bij het creëren van een stabiele leefsituatie voor henzelf en voor hun kind. Jaarlijks kloppen meer dan 100 tienermoeders aan bij Mi Oso es Mi Kas en krijgen daar maatschappelijke steun, therapeutische begeleiding, trainingen, voorlichting, empowerment. Ze vinden er echter ook gezelligheid en geborgenheid. Omdat MOEMK intensief samenwerkt met meerdere instanties, zoals woon- en werkorganisaties, krijgen de tienermoeders ook daadwerkelijk de hulp die ze nodig hebben.