Gemeente Bernheze


Bernheze aan het werk

De gemeente Bernheze houdt op vrijdag 11 mei 2007 een speciale bijeenkomst voor ondernemers en instellingen in een inspirerende omgeving: Interart Beeldentuin in Heeswijk-Dinther. Het is een ongedwongen bijeenkomst, met als verrassende gastspreker Frans Derks, een internationaal voetbalscheidsrechter, met als thema: maatschappelijk verantwoord ondernemen. De heer Derks is een inspirerend spreker. Vanuit zijn ervaring als ondernemer zet hij zich in voor diverse doelen op breed maatschappelijk terrein.

Bernheze aan het werk

De gemeente Bernheze is ongeveer een jaar geleden, samen met het re-integratiebureau

Vier L BV, gestart met het project `Bernheze aan het werk'. Het doel van dit project is om uitkeringsgerechtigden aan betaald werk of een werkstage te helpen.

Het aantal uitkeringsgerechtigden in de gemeente Bernheze is niet hoog in vergelijking tot veel andere gemeenten, maar het uitgangspunt is dat iedereen recht heeft op werk.

Inmiddels heeft ongeveer 20% van de uitkeringsgerechtigden werk of een stageplaats gevonden.

Om bij ondernemers te stimuleren deze mensen in dienst te nemen, zijn er in bepaalde gevallen mogelijkheden voor subsidie. Deze kunnen oplopen tot maximaal 50% van het wettelijk minimumloon voor de duur van zes maanden. Het is ook mogelijk dat kandidaten kosteloos proef komen draaien binnen een bedrijf. Vier L zal de kandidaat begeleiden bij de werkgever.

De gemeente Bernheze is binnen de eigen organisatie ook actief met het zoeken van stageplekken. Zij wil hierin graag een voorbeeld zijn.

Goed voorbeeld

Verschillende bedrijven en instellingen in Bernheze, maar vooral ook daarbuiten, hebben inmiddels goede ervaringen opgedaan met het bieden van een werkplek of stage aan uitkeringsgerechtigden. Voorbeelden binnen de gemeentegrenzen zijn: Albert Heijn, De Pas, Maas Coating Groep, Rabobank en Van Berkel uit Heesch en Berne Zorg, Bernrode en de Wereldwinkel uit Heeswijk-Dinther. Zij hebben een stage geboden.

We zijn op de goede weg, maar het verder terugdringen van het bestand is echter lastig.

De gemeente heeft daar alle hulp bij nodig die zij kan krijgen. Daarom wil zij werkgevers in Bernheze informeren en motiveren om mensen in een bijstandssituatie op te nemen in het bedrijf.

Bijeenkomst voor ondernemers

Op vrijdag 11 mei 2007 is er een speciale bijeenkomst voor ondernemers en instellingen in de Interart Beeldentuin in Heeswijk-Dinther. Het programma duurt van 16.30 tot ± 19.00 uur. De middag wordt afgesloten met een rondleiding door de Beeldentuin. Er is slechts plaats voor 100 personen, dus wees er snel bij.

Geïnteresseerde Bernhezer ondernemers kunnen zich aanmelden via l.van.herpen@bernheze.org