Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Datum: 1 mei 2007

Bibliotheek Waterweg geeft gesproken jaarverslag uit

Op vrijdag 11 mei 2007 om 11.00 uur presenteert Bibliotheek Waterweg op het bordes van het Stadserfcomplex op feestelijke wijze haar jaarverslag over 2006. Directeur Karin Visser overhandigt het eerste exemplaar aan de Schiedamse historicus en journalist Han van der Horst.

Het jaarverslag 2006 van Bibliotheek Waterweg is anders dan de geschreven edities van voorgaande jaren. Dit jaar kozen we voor een gesproken uitvoering. Een verandering die past bij de koers die Bibliotheek Waterweg is gaan varen. Het jaar 2006 was voor Bibliotheek Waterweg namelijk het jaar van de vernieuwing.

Vooral de verzelfstandiging op 1 april zorgde voor veel verandering. We kunnen nu makkelijker inspelen op veranderingen om ons heen en vernieuwingen in de bibliotheekbranche sneller oppikken.

Bibliotheek Waterweg organiseerde diverse activiteiten om kunst en cultuur toegankelijker te maken en opende een leescafé. Een ontmoetingsplek waar mensen niet alleen tijdens de door ons geïnitieerde debatten, maar op alle dagen van de week dat de bibliotheek open is, met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Ook verbeterden we de samenwerking met klanten. Zo hielden we in september voor het eerst Open Huis om Schiedammers te laten zien wat Bibliotheek Waterweg in huis heeft.

Kortom, Bibliotheek Waterweg ontwikkelde zich in 2006 op diverse vlakken. In het gesproken jaaroverzicht is dat uitgebreid te horen.

Na de feestelijk presentatie is het jaarverslag voor iedereen te beluisteren: op cd of via de website van de bibliotheek www.bibliotheekwaterweg.nl

Bibliotheek Waterweg
Contactpersoon:
Wilma Lems 010 2465714


---- --