NEN


Werkplek beveiligen met RFID-telefoon

vrijdag 11 mei 2007, 17:17

Werkplekken kunnen beter worden beveiligd. Onbevoegden kunnen in veel gevallen redelijk eenvoudig met vertrouwelijke stukken aan de haal, wanneer die onbeschermd op een pc achterblijven op het moment dat de medewerker niet op zijn werkplek is. Dit lek is met een RFID-oplossing te dichten.

D-iD is een manier om je door middel van de mobiele telefoon te identificeren. Wanneer een medewerker zijn mobiele telefoon meeneemt vanaf zijn werkplek, wordt de werkplek volledig afgesloten. Volgens leverancier RFIDsd vormt D-iD ook een oplossing voor het beveiligen van gebouwen en kantoorruimten. In plaats van een sleutel biedt dan de mobiele telefoon toegang tot die ruimten waarvoor de medewerker is geautoriseerd. Sleutelbossen of de distributie van grote aantallen labels onder het personeel worden daarmee overbodig.

D-iD kan ook worden gecombineerd met andere technieken, zoals identiteitspasjes en biometrie. Daardoor kan per medewerker worden bepaald welke vorm het beste kan worden toegepast.

Normen over dit onderwerp
Kijkt u op onze special 'Informatiebeveiliging' naar de normen en richtlijnen die er zijn voor het beveiligen van uw digitale informatie. Voor RFID zijn ook diverse normen beschikbaar. Een greep hieruit vindt u in de special 'Automatische identificatie'. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Special Informatiebeveiliging Special Automatische Identificatie NEN ICT-Mail (Publicatie)