Senternovem


11-05-2007 | Deelnameverklaring gemeente Lochem

Op 4 april 2007 tekende de gemeente Lochem de deelnemersverklaring Duurzaam Inkopen. Daarmee verklaart Lochem dat de adviezen uit het programma Duurzaam Inkopen worden overgenomen voor toepassing bij de inkoopactiviteiten. Voor Lochem is dit tevens het startschot voor de permanente campagne `Duurzaam Lochem'. Als eerste gemeente sluit Lochem zich aan bij de campagne `HIER'. Lochem zet het logo en campagnemateriaal breed in bij al haar activiteiten op het gebied van duurzame ontwikkeling en de aanpak van het klimaatvraagstuk.

Lochem sluit zich aan bij campagne HIER

Lochem besteedde uitgebreid aandacht aan de ondertekening van de deelnameverklaring Duurzaam Inkopen. In een goed bezocht symposium spraken de Stedendriehoekgemeenten (Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen) over de praktische implementatie van duurzaam inkopen rond de volgende thema's:

* Duurzaam groen Een duurzame visie op het gebruik van biologisch groen

* Duurzaam bouwen Bouwen of verbouwen met duurzame producten
* Sociale criteria bij aanbestedingen Hoe zorg ik voor werk voor bijvoorbeeld werkzoekenden en mensen uit de sociale werkvoorziening?

* Inkopen aan de hand van total cost of ownership Hoe weeg ik de integrale kosten van een product gedurende de levenscyclus mee bij de aankoopbeslissing?

Lochem zet intern een netwerk duurzaam inkopen op, organiseert met de Stedendriehoek trainingen op het gebied van duurzaam inkopen en gaat haar prestaties meten aan de hand van de benchmarken duurzaam inkopen (van onder andere SenterNovem en de Lokale Duurzaamheidsmeter). Begin 2008 verschijnt het eerste duurzaamheidsverslag van de gemeente Lochem.

Voor meer informatie over het onderwerp "Gemeente Lochem gaat voor duurzaam" verwijzen wij u naar de website www.lochem.nl. Wilt u weten wat de gemeente Lochem heeft gedaan op het gebied van duurzame ontwikkeling, ga dan naar www.duurzaamheidsmeter.nl.

Voor meer informatie over de campagne 'HIER', kijk op www.hier.nu.