KNHS


Samsung Super League vrijdag van start in La Baule 8 mei 2007

Ermelo (KNHS) - Komend weekeinde gaat in de Franse badplaats La Baule de Samsung Super League haar vijfde seizoen in. Naast Nederland komen de volgende landen met een team ruiters aan de start: Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Staten van Amerika en wederom België, dat de plaats heeft ingenomen van de in 2006 gedegradeerde Ieren.

Vanaf het eerste begin heeft het Nederlandse oranje kwartet deel uitgemaakt van deze uiterst prestigieuze competitie, die via La Baule, Rome, Sankt Gallen, Rotterdam (van 20 tot en met 24 juni), Aken, Hickstead en Dublin naar de finale voert, die in Barcelona zal worden verreden.
Bondscoach Rob Ehrens heeft voor de wedstrijd in La Baule een beroep gedaan op de nieuwe Kampioene van Nederland Angelique Hoorn (Wanneperveen), Marc Houtzager (Rouveen) met de dekhengst Opium VS (v. Polydor), Vincent Voorn (Evertsoord) met Audi's Al Pappilion Armani (v. Aldato), Piet Raijmakers sr. (Asten) met Van Schijndel's Curtis (v. Coriano) en Gerco Schröder. Gerco neemt Eurocommerce Acapulco (v. Calido) en Eurocommerce Berlin (v. Cassini) mee en hij gaat er vanuit dat hij voor Acapulco gaat kiezen, mocht Ehrens hem in het oranje kwartet op gaan nemen.

De eerste wedstrijd in het kader van de Samsung Super League wordt verreden op 11 mei 2007. De eerste manche gaat van start om 15.00 uur, terwijl het aanvangstijdstip van de tweede ronde gepland staat om 16.45 uur. Alle info over het CHIO te La Baule is te vinden op www.labaule-cheval.com

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Deelnemers:

Angelique Hoorn (Wanneperveen) - Awenta, Scotch (236), O'Brien (6) Marc Houtzager (Rouveen)- Selma, Opium VS (13), Tamino Piet Raijmakers sr. (Asten) - Van Schijndel's Optical (48), Van Schijndel's Curtis (12), Van Schijndel's Now Or Never (17) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Acapulco (25), Eurocommerce Berlin (3), Eurocommerce Vancouver
Vincent Voorn (Dinteloord) - Gestion Priamus Z (24), Reflection, Audi's Al Pappilion Armanie (21)
Bondscoach: Rob Ehrens

Het programma voor 2007 van de Samsung Super League:

11 mei - La Baule (Frankrijk)
www.labaule-cheval.com
25 mei - Rome (Italië)
www.fise.it

1 juni - St. Gallen (Zwitserland)
www.csio.ch
22 juni - Rotterdam
www.chio.nl

5 juli - Aken (Duitsland)
www.chioaachen.de
27 juli - Hickstead (Engeland)
www.hickstead.co.uk
10 augustus - Dublin (Ierland)
www.rds.ie
16 september - Barcelona (Spanje) - finale
www.csiobarcelona.com

Eindstand Samsung Super League 2006:


1) Duitsland - 65.125

2) USA - 46

3) Nederland - 35.125

4) Frankrijk - 35

5) Zwitserland - 32.125

6) Groot-Brittannië - 30

7) Zweden - 27.125

8) Ierland - 22 (degradatie)