Gemeente Maassluis

Verkoop Het Balkon van Maassluis van start

Vrijdag 11 mei aanstaande start de verkoop van 157 rijwoningen, herenhuizen en twee-onder-een-kapwoningen in De Havenpoort, de eerste fase van Het Balkon van Maassluis. Tussen 17.00 en 21.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom in uitgaanscentrum Koningshof aan de Uiverlaan 20 in Maassluis. Tijdens de bijeenkomst is uitgebreide informatie en documentatie over het project aanwezig. Het Balkon van Maassluis is een gezamenlijke ontwikkeling van Maasdelta Groep en Rabo Vastgoed, in nauwe samenwerking met de gemeente Maassluis.

Op 11 mei gaan de onderstaande woningtypen in verkoop:
* Rijwoningen van het type Dokwerker, koopsommen vanaf EUR 147.150,- v.o.n.

* Rijwoningen van het type Westerling, koopsommen vanaf EUR 179.800,- v.o.n.

* Rijwoningen van het type Damlooper, koopsommen vanaf EUR 247.500,- v.o.n.

* Rijwoningen van het type Kempenaar, koopsommen vanaf EUR 249.900,- v.o.n.

* Herenhuizen van het type Havenloods, koopsommen vanaf EUR 289.000,- v.o.n.

* Twee-onder-een-kapwoningen van het type Havenloods, koopsommen vanaf EUR 440.000,- v.o.n.

* Twee-onder-een-kapwoningen van het type Parlevinker, koopsommen vanaf EUR 378.900,- v.o.n.

Op de rijwoningen tot EUR 212.500,- v.o.n. is het toewijzingsbeleid van de gemeente Maassluis van toepassing. Voor deze woningen zijn criteria gesteld waaraan een belangstellende moet voldoen om te mogen deelnemen aan de loting door de projectnotaris.

Voor alle woningen geldt een inschrijfprocedure tot en met 29 mei 2007 om 9.00 uur. Een inschrijfformulier en nadere informatie over de verkoopprocedure zijn op de informatiebijeenkomst beschikbaar. Het moment van inleveren van het inschrijfformulier heeft overigens, indien ingeleverd binnen de inschrijftermijn, geen invloed heeft op de toewijzing

Vanaf maandag 14 mei is de verkoopdocumentatie eventueel ook op te halen bij de projectmakelaars Koeze Makelaars & Taxateurs in Maassluis, Borgdorff Makelaars in Wateringen en Atta Makelaars in Rotterdam.

Het meest onderscheidende kenmerk van het project is de locatie, direct aan de Nieuwe Waterweg. Zowel het stedenbouwkundig plan als de inrichting van het openbaar gebied is gericht op het unieke uitzicht.

Het Balkon van Maassluis zal in vier fasen gerealiseerd worden. Het bouw- en woonrijp maken van de locatie staat gepland voor later dit voorjaar, zodat aansluitend, bij voldoende verkochte woningen, in het najaar met de bouw van de woningen gestart kan worden. De gebouwen De Furie en De Elbe, samen goed voor 113 appartementen, gaan naar verwachting later dit jaar in verkoop. In de loop van 2008 worden de 40 huurwoningen in De Havenpoort aangeboden.