Recordaantal studentenkamers aangeboden op internet


WOERDEN, 20070511 -- Vorige maand (april 2007) zijn ruim 5240 nieuwe studentenkamers aangeboden op internetsite Kamernet.nl. Dit is een absoluut recordaantal ten opzichte van de 5000 kamers in april 2006. Studenten bespaarden zo'n EUR 2 miljoen aan bemiddelingskosten door gebruik te maken van Kamernet.nl.

Ondanks de nijpende kamernood in de grote studentensteden biedt Kamernet.nl aan de lopende band woonruimte voor jongeren. Momenteel heeft de site 3108 vrije kamers door heel Nederland. Sinds de start van Kamernet.nl begin 2000 zijn er al 284.000 kamers aangeboden.

De werkwijze van Kamernet.nl is simpel. Een verhuurder biedt op de website gratis een kamer aan. Deze wordt vervolgens gecontroleerd door de beheerders van Kamernet.nl. Na goedkeuring wordt de kamer per e-mail verstuurd aan de leden van Kamernet.nl en kunnen geïnteresseerde leden via de site op de kamer reageren.

Het succes van dit systeem heeft volgens de twee oprichters, beiden voormalig studenten communicatiesystemen, alles te maken met het feit dat huurders vanuit hun luie stoel kunnen reageren en verhuurders zelf kunnen bepalen aan welke student zij hun kamer willen verhuren, zonder dat enige partij bemiddelingskosten hoeft te betalen.

Kamernet.nl

Het idee voor de website Kamernet.nl ontstond eind 1999 toen Nathan Skwortsow (Rotterdam, 1977) een kamer zocht in Utrecht. Hij baalde van de hoge bemiddelingskosten die hij bij commerciële bureaus moest betalen. Samen met zijn studiegenoot Rob Koster (Woerden, 1977) besloot hij studenten via internet aan kamers te helpen.

Ze verstuurden persberichten naar verschillende kranten en vanaf dat moment kwamen de eerste aanbiedingen voor kamers op de website binnen. Nu, een kleine 7 jaar na de lancering heeft Kamernet.nl al ruim 200.000 mensen aan een kamer geholpen.