Gemeente Soest

Maatschappelijke discussie De Eng

Datum: 23/02/2007

In de vorige raadsperiode is besloten dat er een discussie zou moeten komen over de toekomst van de Zuidelijke Eng in Soest. Aanleiding voor dit besluit zijn de aanschrijvingen van de gemeente wegens het gebruik van gronden in strijd met het bestemmingsplan ('paardenweitjes') en het bouwplan voor de molen De Windhond.

In deze raadsperiode is een delegatie uit de gemeenteraad aan de slag gegaan om een maatschappelijke discussie over De Eng voor te bereiden. Er zullen twee bijeenkomsten worden gehouden, waar alle inwoners van Soest van harte uitgenodigd worden bij aanwezig te zijn:


1. historie tot en met heden: woensdag 11 april 2007 (vanaf 19.30 uur)
2. belangen: woensdag 25 april 2007 (vanaf 19.30 uur)

Op de eerste avond krijgt u meer informatie over de historie van het gebied en de tweede avond wil de gemeenteraad laten invullen door groeperingen die belangen hebben bij of belangstelling hebben voor de Eng in welke vorm dan ook. Elke belangengroepering krijgt de gelegenheid om de belangen of de positie te belichten, waarna er een discussie kan volgen.

De uitkomst van het traject is de maatschappelijke discussie zelf, dus niet een ruimtelijke visie of een interactief traject over de toekomst van de Eng. De discussie wordt in een document opgenomen en vervolgens vóór het zomerreces 2007 aangeboden aan de gemeenteraad. Het document kan de basis vormen voor een samen te stellen bestemmingsplan of beheersverordening, afhankelijk van de aard van de gedachte ruimtelijke invulling.

Mocht u nog vragen hebben over de maatschappelijke discussie, dan kunt u contact opnemen met de griffie op tel. (035) 6093492.

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer