Ingezonden persbericht


Tubelight viert: nieuwe website en nummer 50

Het is zover, de nieuwe website van Tubelight is een feit. En Tubelight is jarig! Vijftig nummers en bijna tien jaar geleden, werd het blad opgericht om meer aandacht te schenken aan kleinere presentaties van hedendaagse kunst en tegelijk een podium te bieden aan schrijvend en beeldend talent. Met de verschijning van nummer 50 lanceren wij ook de nieuwe website van Tubelight, www.tubelight.nl

NIEUWE WEBSITE
Op de nieuwe en uitgebreide website van Tubelight kunt u niet alleen alle artikelen uit Tubelight 50 lezen, ook de volledige geschiedenis van het tijdschrift is hier online te lezen en te bekijken. De website biedt namelijk een archief met daarin (bijna)* alle artikelen uit de afgelopen vijftig papieren Tubelights. Daarnaast zullen er extra, actuele recensies verschijnen, die alleen voor de website geschreven worden.

RUIMTE VOOR DE LEZER
Wij zullen op de website experimenteren met een reactiemogelijkheid bij bepaalde artikelen, zo kan zich naar aanleiding van een artikel een discussie ontwikkelen waaraan iedereen die zich aangesproken voelt, zijn steentje kan bijdragen. De website bevat verder een Vraag/Aanbod-rubriek waarop u een oproep kunt plaatsen.

NUMMER 50
In de loop der jaren hebben vele verschillende schrijvers zich ingezet om het blad iedere twee maanden weer te vullen met actuele tentoonstellingsbesprekingen. Het jubileumnummer Tubelight 50 neemt u daarom mee op een reis door de schrijversgeschiedenis van Tubelight. Onderweg vindt u nieuwe recensies van mensen die al vanaf het allereerste nummer aan Tubelight bijdragen, maar net zo goed van iemand die pas in het vorige nummer haar debuut maakte. Er zijn artikelen van schrijvers die al jaren niets meer geplaatst hebben en van schrijvers die nog bijna ieder nummer terugkeren. Zo ontstaat een beeld van de diverse kwaliteiten van de mensen die aan Tubelight bijdragen; van jonge publicisten tot redacteurs van nationale kranten en kunsttijdschriften.

FEEST: TUBE'S CHOICES LIVE
Vrijdag 11 mei, 20.00 uur
Gratis toegang
Witte de With, centrum voor hedendaagse kunst, Witte de Withstraat 50, Rotterdam

Zowel de verschijning van Tubelight 50 als de lancering van www.tubelight.nl vieren wij op vrijdagavond 11 mei met Tube's Choices Live, een feestelijke avond met diverse bijdragen van onder anderen The Bart Store, Showband en Majorettenkorps Oud Mathenesse, The Future of Live, Pecha Kucha Deejay's en nog veel meer! Alle lezers, schrijvers en andere vrienden zijn van harte uitgenodigd!


* Het archief is op dit moment nog niet helemaal compleet, er zijn nog wat hiaten waar aan gewerkt wordt. Maar het grootste deel staat er op!

www.tubelight.nl is mede mogelijk gemaakt door de dienst Kunst en Cultuur, Gemeente Rotterdam

REDACTIEADRES
Witte de Withstraat 53
3012 BM Rotterdam
t/f 010 213 09 91
info@tubelight.nl