Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING voor première op 11 mei 2007

De Klucht van de Molenaar op buitenlocatie werelderfgoed Kinderdijk

De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk organiseert samen met de Vereniging de Hollandsche Molen in mei en juni 2007 twaalf voorstellingen van De Klucht van de Molenaar van Bredero (1585-1618). Dit gebeurt in het kader van "het Jaar van de Molens". De komedie wordt gespeeld door theatergroep De Kale, die het stuk met veel succes al eerder in 2002 en 2003 opvoerde. Speciaal voor het "Jaar van de Molens" neemt het gezelschap de voorstelling in reprise en speelt het twee weken op een unieke buitenlocatie: bij de bezoekmolen van Kinderdijk met een kleine tribune voor 246 personen en uitzicht op de molens.

Graag nodigen wij u uit voor het bijwonen van de première op vrijdag 11 mei a.s. (inclusief Oud-Hollands arrangement vanaf 18.00 uur) of voor een van de andere publieksvoorstellingen van de Klucht van de Molenaar. Deze voorstellingen vinden plaats van 20.00 tot 21.00 uur. Het terrein van de molen is bij deze voorstellingen opengesteld tussen 19.15 en 21.30 uur. De publieksavonden zijn op maandag 14 mei, donderdag 17 mei, zaterdag 19 mei en maandag 25 juni. De verkoop is vanaf 2 april bij de VVV kantoren in Dordrecht, Gorinchem, Leerdam en Alblasserdam en via www.vvvzhz.nl De toegangsprijs van de publieksvoorstellingen bedraagt 24,50 euro per persoon. Bedrijven kunnen nog intekenen op speciale Oud-Hollandsche arrangementen op drie data (26, 27 en 30 juni).

In het toneelstuk uit 1613 schetst Bredero een warmbloedige molenaar, die de huwelijkse trouw op de hak neemt, maar die uiteindelijk in zijn eigen kuil valt. De Klucht, die afsluit met Bredero's beroemde lijfspreuk "'t kan verkeren". De acteurs zijn: Vastert van Aardenne, Celia van den Boogert, Marieke de Kruijf en Jérôme Reehuis. De regie is van Victor van Swaay.

In totaal hoopt de Stichting een aansprekend bedrag aan deze activiteit over te houden voor volledig herstel van de zogenaamde contramolen, de vierde molen van de Overwaard.

Wij hopen u op een van onze voorstellingen te mogen begroeten. Kunt u op het antwoordformulier of via onze e-mail (info@stichting-kinderdijk.nl) aangeven of wij op uw komst mogen rekenen?

Met vriendelijke groet,

Bert de Jonge
Directeur Werelderfgoed Kinderdijk