Ingezonden persbericht



---


PERSUITNODIGING

Amsterdam/Bussum, 3 mei 2007

Opening Maastricht International Golf op De Dousberg

Vrijdag 11 mei a.s. opent Maastricht International Golf officieel haar golfbaan op De Dousberg.

Na de start van de bouw op 7 december 2005 is dit de tweede mijlpaal van BPF Bouwinvest samen met GMG Golf Management Group in dit prestigieuze project. De officiële opening vindt plaats door het spelen van de Golfcup Nederland-België in het bijzijn van vertegenwoordigers van de gemeenten Maastricht en Lanaken. Deze wedstrijd zal vanaf 2007 jaarlijks worden gespeeld door topteams uit beide landen, samengesteld uit bestuurders, amateur-golfers en professional golfers.

Persuitnodiging

Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst op 11 mei a.s. van 16.00 uur tot circa 17.15 uur. Het programma omvat onder meer een welkomstwoord door de heren Bodzinga, algemeen directeur BPF Bouwinvest en E. Mulder, directeur GMG Golf Management Group en de onthulling van een kunstwerk van de bekende Limburgse beeldhouwer Caius Sproncken door de heer Bodzinga.

Maastricht International Golf
Maastricht International Golf is de 6de golfbaan van GMG Golf Management Group International. De baan van 70 hectare bestaat uit een 18 holes Championship Course, waarbij afwisselend op Belgisch en Nederlands grondgebied wordt gespeeld en een 9-holes Executive Course, ontworpen door respectievelijk de Schotse golfarchitect Steve Marnoch en de Belgische golfarchitect Dimitri van Hauwaert. Onderscheidend aan de golfbaan is het hoogteverschil; het hoogste punt bevindt zich ruim negentig meter boven zeespiegel.

De Driving Range bij de golfbaan krijgt een drie verdiepingen tellend Driving Range Gebouw, een ontwerp van N-Architecten. De GVB-opleidingen op Maastricht International Golf worden verzorgd door de ANWB Golfacademy.

De Dousberg
De Dousberg, een gebied van circa 115 hectare, wordt een unieke combinatie van leisure en wonen. Mensen kunnen er wonen in het groen of tijdelijk verblijven in een hotel of vakantie-appartement, golfen, sporten in de Health en Racquet Club, tennissen en diverse andere sporten beoefenen.

Het project, dat zich uitstrekt over zowel Nederlands als Belgisch grondgebied, is een ontwikkeling van BPF Bouwinvest, de vastgoedonderneming van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (BPF Bouw). De RO groep uit Maastricht is als gedelegeerd ontwikkelaar betrokken bij de ontwikkeling van het project. Soeters Van Eldonk Architecten uit Amsterdam is als supervisor betrokken bij het gehele ontwerp voor De Dousberg.

De golfbaan is de eerste faciliteit die wordt opgeleverd. Hierna volgt de Pellikaan Health & Racquet Club. In dit hoogwaardige, multifunctionele sport- en gezondheidscentrum, komen onder andere voorzieningen voor fitness, tennis (binnen en buiten) en diverse andere sport- en ontspanningsfaciliteiten. Pellikaan opent naar verwachting eind 2007 haar deuren.

Op twee plaatsen worden op De Dousberg huurwoningen gerealiseerd. Allereerst komen er in 'het Kasteel' hoogwaardige appartementen met een eigen toegangsweg. Aan de voet van De Dousburg worden Hoevewoningen volgens authentieke Limburgse architectuur gebouwd. Dit betreft zowel grondgebonden woningen als appartementen. De woningen worden naar verwachting eind 2008 opgeleverd.

Tenslotte komen er verspreid over de Dousberg 255 vakantiewoningen, voor diegenen die de rust en het groen van het Zuid-Limburgse landschap willen combineren met een bezoek aan de nummer 2 toeristische stad in Nederland.