Dierenpolitie van de partij bij Animal Event


08.05.2007 / 14:06 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Lid

Lid

Dierenpolitie van de partij bij Animal Event

Inspecteurs vertellen over hun werk tijdens dierenbeurs in Beekse Bergen

Hilversum, 8 mei 2007 - De inspecteurs van de Dierenpolitie zijn drie dagen lang te vinden op de dierenbeurs 'Animal Event' in Safaripark Beekse Bergen die vrijdag 11 mei begint. Deze keer niet om te controleren, maar vooral om de bezoekers te vertellen over hun bijzondere werk. In het Dierenpolitie-paviljoen is van alles te bezichtigen dat te maken heeft met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), zoals de Dierenpolitie eigenlijk heet, en staan medewerkers klaar om vragen te beantwoorden. Bovendien geven de inspecteurs bijzondere lezingen die voor iedereen te bezoeken zijn.

De Animal Event bezoeker zal in paviljoen 74 van de Dierenpolitie soms bekende gezichten zien. Sinds twee weken is het werk van de LID-inspecteurs namelijk van heel dichtbij mee te maken in de tv-serie 'Dierenpolitie' bij de EO, elke dinsdag om 19:25 uur op Nederland
2. In het paviljoen zijn inspecteurs en andere medewerkers aanwezig voor een gesprek of om een brandende vraag te beantwoorden. Bovendien zijn de eerste afleveringen van de serie nog eens terug te kijken en kunnen bezoekers surfen op www.dierenpolitie.nl en www.dierenpolitie.tv. Deze sites staan boordevol informatie over de LID en de tv-serie.

Verder geven de inspecteurs elke dag een lezing die voor alle bezoekers toegankelijk is. Er wordt niet alleen uitgelegd wat de Dierenpolitie nu precies is en hoe ze te werk gaat, maar de inspecteur gaat ook in op een specifieke diersoort en wat daar wel en niet mee is toegestaan:

Vrijdag 11 mei, 11:50 - 12:10 uur, Felix Kattenpaviljoen: 'Dierenpolitie, ook voor katten!'

Zaterdag 12 mei, 11:10 - 11:30 uur, Mitsubishi Paardenpaviljoen: 'Dierenpolitie, ook voor paarden en pony's!'

Zondag 13 mei, 15:50 - 16:10 uur, Bonzo Hondenpaviljoen: 'Dierenpolitie, ook voor honden!'


---