Ingezonden persbericht


Persbericht

Coaches on Tour komt aanstaande vrijdag naar Enschede!

De succesvolle 'Coaches on Tour' zal op vrijdag 11 mei aanstaande voor het eerst Twente aandoen en wel in het Sportcentrum van de Universiteit Twente in Enschede. Manager Manfred Kamphuis van Sport Support Twente is blij met de komst van Coaches on Tour in Twente. "Voor een klein land eindigen wij de laatste jaren immers relatief hoog in de medailleklassementen. Er is echter nog meer winst te behalen door meer aandacht te geven aan gespecialiseerde coaches voor talenten. Elke professionele aandacht voor talentontwikkeling in onze regio is welkom. Wij zijn goed bezig met onze accomodaties en evenementen maar vergeten de begeleiding van onze eigen talenten".

Onder het thema 'Sportief presteren' scherpen coaches en andere sportbegeleiders hun specialisme aan door de discussie aan te gaan met topcoaches en -sporters.

Onder leiding van dagvoorzitter Humberto Tan komen in de ochtend topcoaches en -sporters aan het woord. Fedor Hes (zwemtrainer), Carl Blijd (kinder- en jeugdpsychiater), Geert Hammink (voormalig topbasketballer) en Jan van Halst (ex-profvoetballer/commercieel manager FCTwente geven acte de presence. 's Middags nemen de aanwezigen deel aan één van de zeven workshops.

Sportief presteren

Centraal thema dit jaar is: "Sportief Presteren": Hoe kunnen we ervoor zorgen dat sporten sportief blijft? Dat meer mensen meedoen aan sport en elkaar ontmoeten via de sport? Onderwerpen als fairplay, verschillende coachstijlen, omgangsvormen en communicatie worden op een zeer praktische manier gebracht en besproken

Voor en door wie?

Coaches on Tour is er voor alle trainers, coaches, sportbegeleiders, sportondersteuners, opleiders en trainers/coaches in opleiding. Het is een initiatief van NLcoach. NLcoach is de organisatie van coaches, voor coaches, door coaches. Deze organisatie is opgericht door de bekende topcoaches: Joop Alberda, Toon Gerbrands, Henk Kraaijenhof, Roelant Oltmans, Cor van der Geest en Jac Orie. Zij vormen het bestuur van NLcoach met Jan Reker en Humberto Tan als adviseur.

Coaches on Tour in Enschede wordt georganiseerd met Universiteit Twente, Sportraad Overijssel en Sport Support Twente. Het wordt tevens ondersteund door het ministerie van VWS.

Nog interesse?

Aanmelden kan nog via: www.nlcoach.nl . Op deze website is ook meer informatie te vinden over het congres.

----------

Noot aan de redactie:

Voor nadere informatie over Coaches on Tour kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Afke van de Wouw, plaatsvervangend directeur/ projectleider NLcoach

T : 06 ­ 29 116 29 3

E: aww@nlcoach.nl

Aanmelding

Wilt u Coaches on Tour in Enschede voor uw publicatie bijwonen, meldt u zich dan aan met bijgaand faxformulier of per email op bovenstaand adres.

----------
Sport Support Twente
Partner Olympisch Netwerk Twente
Manfred Kamphuis
Manager

Comité van aanbeveling: Ellen van Langen (1992 Olympisch Goud Barcelona en sporter van het jaar), Jeroen Dubbeldam (2000 Olympisch Goud Sydney), Johan Reekers (1980 Paralympisch Goud Arnhem en 1984 New York, 1992 Zilver Barcelona en 2004 Brons Athene), Kenny van Weeghel (2004 Paralympisch Goud, Zilver, Brons Athene en sporter van het jaar) en Hennie Kuiper (1972 Olympisch Goud München en 1977 sporter van het jaar)

Sport Support Twente, p/a Universiteit Twente, De Vrijhof 47, Postbus 217, 7500 AE Enschede. E: info@sport-support-twente.nl T: 053-489 4489 M: 06 55 345 823 Rabobank: 1296.42.355 Opgericht: 21 juli 1994, www.sport-support-twente.nl

Supporters Sport Support Twente: Gemeente Enschede, NOC*NSF, Sportraad Overijssel, E.A.D.S., Rabobank Enschede-Haaksbergen, Randstad Topsport Academie Deventer, Saxion Hogescholen, Roc van Twente, Roc Aventus, Lootschool Het Stedelijk Lyceum Enschede, Universiteit Twente, Lootschool CSG Het Noordik Almelo, SMA Oost, Huiskes-Kokkeler Automobielbedrijven, Health City, Mental Training & Coaching Centre, Nietsch Mode Enschede, ICT Spirit en Webton Internetdesign.