Gemeente Enschede

Gratis uniek koorconcert

Vanaf 20.00 uur vrijdagavond is de Van Heekgarage decor voor een uniek koorconcert van het Huygens Vocaal Ensemble. Samen met slagwerkers, fluitisten en een didgereedoo speler wordt een unieke performance gegeven van muziek, toneel, beeld en geluid. De auto staat centraal, niet alleen als platform, maar ook als instrument......

De productie staat onder leiding van Hans Tijssen en heeft een internationaal karakter. Er worden werken uitgevoerd van de Est Veljo Tormis, Australier Stephen Leek, Engelsman Gerald Finzi en de Noord Amerikaan Billy Joel. Verder zijn er speciaal voor deze uitvoering geschreven werken van Hans Tijssen en Patrick Streng.

De toegang is gratis. Wie met de auto komt betaalt u alleen de parkeerkosten.
Voetgangers nemen de ingang op het Van Heekplein. Geadviseerd wordt een klapstoel mee te nemen, om verzekerd te zijn van een plaats!

Het concert vindt plaats in het middelste deel van de garage, onder Twentec. Het Parkeerbedrijf zorgt ervoor dat de overige delen van de garage gewoon toegankelijk zijn voor parkeren.
En - omdat het voor het Parkeerbedrijf een wel heel uniek gastheerschap betreft - zorgen zij voor de koffie.

Het bijzondere initiatief van het Huygens Ensemble wordt van harte ondersteund door de gemeente Enschede en de coöperatie Muziekkwartier, het samenwerkingsverband van Podium Twente, de Nationale Reisopera, poppodium Atak, de Muziekschool Twente, het Orkest van het Oosten en het conservatorium ArtEZ