Rechtbank 's-Hertogenbosch


Hof houdt schouw in zaak dodelijk verkeersongeval in Velden

Het gerechtshof 's-Hertogenbosch houdt op vrijdag 11 mei 2007 een schouw in de zaak van een verkeersongeval met dodelijke afloop op 8 juli 2005 in Velden (Limburg).

De schouw vindt om 10.00 uur plaats op de kruising van de Scholtisstraat en de Julianastraat met de Oude Venloseweg te Velden. Ter plaatse wordt de weg door de politie afgezet.

In deze zaak gaat het om een aanrijding tussen een personenauto met caravan, bestuurd door een 43-jarig man uit Velden en een fietser die door de aanrijding ten val is gekomen. De 75-jarige fietsbestuurster is vervolgens aan haar verwondingen overleden. In mei 2006 heeft de rechtbank Roermond de automobilist veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor 12 maanden met een proeftijd van twee jaar.

Het hof acht het in het belang van de waarheidsvinding noodzakelijk de situatie ter plaatse te bekijken. Aan de hand van verklaringen van de verdachte en twee getuigen zal de situatie van destijds gereconstrueerd worden.

Na de schouw zet het hof de zitting voort op het politiebureau aan de Rijnbeekstraat 1 in Venlo.

Zowel de schouw als de zitting op het politiebureau zijn openbaar. Dit betekent dat pers en publiek - buiten de afzetting - aanwezig kunnen zijn. Het maken van audiovisuele opnames tijdens de schouw is toegestaan. Bij de zitting op het politiebureau aansluitend kunnen beperkt opnames worden gemaakt. Audiovisuele media kunnen zich tot donderdag 10 mei om 12.00 uur hiervoor aanmelden bij de afdeling persvoorlichting van het gerechtshof.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling persvoorlichting van het gerechtshof 's-Hertogenbosch, telefoon (073) 620 2720 of 27 21.

Bron: Gerechtshof 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 8 mei 2007