Ingezonden persbericht


Stichting

Bevordering Maatschappelijke Participatie

OMWaNA werkconferentie over verbondenheid met het land van herkomst

Vrijdag 11 mei
10.00 tot 13.00 uur
Pakhuis de Zwijger

Op 11 mei 2007 organiseert de stedelijke kerngroep van het OMWaNA (Oudere Migranten Werken aan een Nieuw Amsterdam) een werkconferentie over verbondenheid met het land van herkomst. De conferentie wordt georganiseerd vanuit het perspectief van verschillende generaties migranten, maar is ook interessant voor andere mensen die zich met meerdere landen verbonden voelen.

Doel is om met elkaar te spreken over de vraag wat verbondenheid met het land van herkomst inhoudt en op welke manieren je deze verbondenheid kunt en wilt uiten. Daarbij spelen begrippen als gevoel,cultuur, investeringen, geschiedenis, identiteit, loyaliteit een rol.

De werkconferentie biedt een unieke kans om oprecht, zonder de druk van de actuele landelijke politiek, met elkaar van gedachten te wisselen over manieren om gevoelens van verbondenheid met meerdere landen op een positieve manier vorm te geven.


· Kom jij of je familie oorspronkelijk uit een ander land?
· Ben je specifiek geïnteresseerd in een bepaald land en voel je je daar verbonden mee?
· Wil je weten hoe anderen hierover denken?
· Vind je het leuk om te vertellen hoe jij omgaat met het gevoel van verbondenheid?

Geef je dan op voor deelname aan de werkconferentie via www.stichtingbmp.nl of via info@stichtingbmp.nl of door te bellen met Hinde Chergui: telefoonnummer 020-4282728. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Als je je aanmeldt krijgt je gratis de publicatie "OMWaNA werkt!", met daarin onder andere het OMWaNA manifest over verbondenheid met het land van herkomst thuis gestuurd.

De uitkomsten van de werkconferentie worden opgenomen in de volgende OMWaNA publicatie en zullen op de OMWaNA stadsmanifestatie op 21 oktober 2007 worden gepresenteerd.

Project OMWaNA
telefoon
020 428 27 28
Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie (BMP) fax
020 428 29 28
Willem de Zwijgerlaan 350 B/2
e-mail
info@stichtingbmp.nl
1055 RD Amsterdam

www.stichtingbmp.nl

Stichting BMP
Willem de Zwijgerlaan 350 B/2
1055 RD Amsterdam
Tel: 020 4282728
E- mail: info@stichtingbmp.nl http://www.stichtingbmp.nl