Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Middag over de zin en onzin over gezonde voeding 'Eet je fit!'.

Zin en onzin over gezonde voeding

Eet je fit!

Nederlanders worden zich steeds bewuster van de gevaren van verkeerde voeding. Niemand wil immers de kans op ziekte vergroten. Gezond eten, luidt daarom het devies. Maar wat geldt eigenlijk als gezond? Op vrijdag 11 mei organiseren de Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen en VU podium een middag over de zin en onzin over gezonde voeding onder de titel 'Eet je fit!'.

Moeten we bijvoorbeeld meer vis eten? Vis bevat immers gezondmakende vetzuren. Maar is kwik in vissen dan niet schadelijk meer? Daarnaast springen producenten handig in op het verlangen naar gezonde voeding. Aan sappen worden vitamines toegevoegd. Bacteriën worden ingezet in yoghurtdrankjes om de spijsvertering te verbeteren. Van vrijwel ieder product is inmiddels een 'lightversie' te koop met minder vet of suiker. Maar is er enig wetenschappelijk bewijs dat deze 'gezonde' voeding echt helpt?

In dit symposium gaan Martijn Katan, Robert-Jan Brummer en Ingeborg Brouwer op zoek naar de vraag welke voedingsmiddelen aantoonbaar goed voor de gezondheid zijn, en naar zin en onzin van vitaminesupplementen en functional foods. In het aansluitende forum discussiëren wetenschappers en producenten over de vraag wat gezond is.

Waar en wanneer?


Datum: vrijdag 11 mei 2007

Aanvang: 13.30 uur


Plaats: Auditorium VU hoofdgebouw, De Boelelaan 1105 Amsterdam

Toegang is gratis.

Informatie en aanmelden

VU podium, T 020 59 89292

of via internet: www.vupodium.nl

E-mail: vupodium@dienst.vu.nl

Aanmelden is verplicht.