Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: PAIN IS TEMPORARY, HYVES IS FOREVER
Single Don Diablo exclusief gelanceerd via Hyves

Don Diablo lanceert vrijdag 11 mei als eerste artiest zijn nieuwe single "Pain is Temporary, Pride is Forever" en de bijbehorende videoclip exclusief via Hyves, in plaats van deze zoals gebruikelijk eerst aan te bieden aan de muziekzenders en te pluggen bij de radiostations.

"Op de radio hoor je continu dezelfde muziek, het lijkt wel alsof tien procent van de platen negentig procent van de airplay krijgen. Op een website als Hyves beslissen mensen zelf wat ze willen horen en zien, daar hecht ik veel meer waarde aan, zeker gezien het bereik van de site van meer dan drie miljoen mensen!" motiveert Don Diablo de keuze voor de exclusieve internet première.

"Voor een groot aantal Nederlandse artiesten is het promoten van een single de laatste jaren een vermoeiend en soms teleurstellend proces geworden, vooral als de muziek ook maar iets afwijkt van een bepaald verwachtingspatroon of een bewezen formule. De muziek van Nederlandse artiesten sneeuwt hierdoor vaak onder tussen alle Britse en Amerikaanse singles die op de automatische piloot worden opgepikt. Je mag best trots zijn op nationaal product en af en toe een risico nemen, als ik in Rusland, Duitsland of China ben, dan hoor en zie ik vrijwel alleen maar muziek en clips uit eigen land," aldus de muzikant.

Hyves leden hoorden het nummer al voor het eerst op de Hyves showcase met Don Diablo in maart in de Monza. De track is rechtstreeks vanaf de Hyves homepage aan te schaffen en kopers maken ook kans op een kleinschalig, intiem optreden van de Don Diablo op een geheime locatie. Bovendien steunen zij zo een goed doel; in overleg met Hyves is besloten inkomsten van de single te schenken aan KiKa, de stichting die strijdt tegen kinderkanker.

"Na de concerten van de afgelopen maanden zijn premières van singles en clips de logische volgende stap voor Hyves Music," zegt Raymond Spanjar, medeoprichter van Hyves. "Zoals blijkt uit het bezoek op zijn hyve en de reacties op het feest in de Monza is Don een van de populairste artiesten op Hyves, dus we vinden het erg leuk om dit met hem als eerste te doen."

Voor Don is het een principe kwestie: "Als artiest heb je de keus tussen je muziek aanpassen of vasthouden aan je muzikale principes, ik kies voor het laatste. Vooral ook door de bizar veel positieve reacties op mijn hyve, waar ik inmiddels bijna 25.000 vrienden de virtuele hand heb mogen schudden, en tijdens mijn optredens, ook internationaal. Het lijkt wel of de muziekindustrie steeds meer om gimmicks, marketing en vriendjespolitiek gaat en dat is natuurlijk geen goede situatie om nieuwe muziek, artiesten en bands in op te laten bloeien."

"Natuurlijk hopen we wederom een hit te scoren, waarmee we dan tevens de kracht van Hyves, het internet en het publiek onderstrepen. We willen laten zien dat het ook mogelijk is om in eerste instantie zonder de standaard kanalen succesvol een single te promoten. Als daar in tweede instantie ook nog eens een grote hoeveelheid radio en t.v. airplay op volgt, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen! We hopen zo ook een positieve impuls te geven aan de Nederlandse muziek industrie en opkomende artiesten, want er loopt nog voldoende talenten rond die wachten op een kans."

De single is vanaf 17 mei ook verkrijgbaar in de winkel.

Meer info:
www.dondiablo.hyves.nl
www.hyves.nl
www.dondiablo.com
www.kika.nl
-----------------------
Voor interviews, fotomateriaal en meer informatie met betrekking tot Don Diablo, kunt u contact opnemen met Stephan Oorbeek: Tel. +31 624533391 | Fax +31 235653555 | info@muzikology.com

Voor interviews en meer informatie met betrekking tot Hyves, kunt u contact opnemen met Raymond Spanjar: Tel. +31 206207602 | raymonds@hyves.nl

NOOT VOOR REDACTIE (