Gemeente Hoorn


Bestuurlijke marktplaats 'De Agenda van de Toekomst'

10 mei 2007 - persbericht regiogemeenten - Op 11 mei 2007 wordt in West-Friesland een bestuurlijke marktplaats gehouden met als thema De Agenda van de Toekomst.

Een marktplaats is een vorm van regionaal bestuurlijk overleg waarin nieuw (te ontwikkelen) beleid en nieuwe ontwikkelingen aan de orde komen. Tijdens de eerste bestuurlijke marktplaats, die is gehouden op 15 december 2005, stond de jeugd centraal. Het thema van de tweede bestuurlijke marktplaats, die plaatsvond op 27 april 2006, was aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt. De Agenda van de Toekomst is de derde in successie. De bijeenkomst vindt plaats in Schouwburg en Congrescentrum het Park in Hoorn.

Voor deze marktplaats zijn de raadsleden en leden van de colleges van burgemeester en wethouders van de West-Friese gemeenten uitgenodigd, evenals de gemeentesecretarissen, griffiers en sectorhoofden van deze gemeenten. Inmiddels hebben zich bijna 100 deelnemers aangemeld.

De marktplaats begint met een plenair gedeelte waarin onder meer een korte presentatie wordt gehouden van het door I & O Research opgestelde rapport De Staat van de Regio. Daarna gaan de deelnemers in gesprek over de ontwikkelingen in West-Friesland op het terrein van wonen, werken, zorg, toerisme en recreatie en fysieke infrastructuur. Hoe gaat de toekomst van West-Friesland er op deze terreinen uitzien wanneer we niets doen en welke kansen zijn er wanneer we vanuit West-Fries perspectief samen de toekomst ingaan en zaken oppakken?

De resultaten van de discussies over de vijf hierboven genoemde themas worden vervolgens via een interactief stemsysteem weer aan alle deelnemers voorgelegd, Op basis van de stemmingen wordt duidelijk aan welke zaken de bestuurders op regionaal niveau prioriteit willen geven.

Omhoog Terug Laatste wijziging van deze pagina: 10 mei 2007