Imtech NV

Published: 07:30 11.05.2007 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech wint drie prestigieuze IBM-Awards


- IBM Excellence Award voor uitzonderlijke prestaties
- IBM Beacon Award voor 'Beste Virtualiseringsoplossing'
- Finalist IBM Beacon Award voor 'Beste Informatiemanagementoplossing'

Gouda - Op de IBM PartnerWorld Conference in St. Louis/Missouri (USA) is Fritz und Macziol, het Duitse ICT-bedrijf van de Europese technische dienstverlener Imtech - inmiddels voor de tweede keer - onderscheiden met de IBM Excellence Award. Deze erkenning valt jaarlijks wereldwijd slechts ten deel aan vier partners die als beste businesspartner van hun regio worden beschouwd. De jury benadrukte in het bijzonder de strategie om hardware, software en services in één hand aan te bieden, maar ook de investeringen in knowhow en personeel, de uitbreiding van het aanbod van oplossingen en de buitengewone groei.

Het Imtech-bedrijf won ook de IBM Beacon Award in de categorie 'Beste IBM System Storage Virtualiseringsoplossing' met een uitgebreid geïntegreerd virtualiseringsconcept op basis van de IBM SAN Volume Controller, dat tegen lage kosten optimale beschikbaarheid en veiligheid combineert met flexibel gegevensbeheer. Behalve de oplossing zelf prees de jury ook de sterke groei bij IBM-producten en -diensten en de uitzonderlijke competentie op alle terreinen van de virtualiseringstechnologie.

Als finalist was de Imtech-onderneming ook succesvol in de categorie 'Beste Informatiemanagementoplossing'. Doorslaggevend was voor de jury een kostenbesparende documentbeheeroplossing voor een financiële dienstverlener op basis van de IBM Enterprise Content Manager.

Dr. Ir. R.J.A. (René) van der Bruggen, Voorzitter Raad van Bestuur Imtech: 'Het aandeel van ICT (informatie- en communicatietechnologie) in de totale technische oplossingen (de combinatie van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw) die Imtech biedt neemt snel toe. Steeds vaker worden deze totaaloplossingen gedomineerd door Business Intelligence en overkoepelende ICT-applicaties. Omdat Imtech strategisch wenst te acteren in de kern van primaire en secundaire processen in gebouwen, industrie, schepen en infrastructuur is samenwerking met wereldmarktleiders als IBM van belang voor verdere ontwikkeling en groei van Imtech. Vandaar dat we verheugd zijn met deze drie prestigieuze IBM-Awards.'

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.eu
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met ruim 17.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van 3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Oost-Europa, Spanje en de UK en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 12.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefbare samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, mobiliteit, veiligheid en het milieu. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 index.

pdf-versie persbericht

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.nl