Laurus NV

Overeenstemming over verkoop 23 winkellocaties

Amersfoort, 11 mei 2007

Zoals reeds aangekondigd houdt Laurus N.V. zich in 2007 onder meer bezig met de verkoop van circa 50 Super de Boer-vestigingen die verlieslatend zijn of niet passend binnen de formule.

Laurus heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van 17 winkellocaties aan een consortium bestaande uit CoopCodis Holding B.V., Plus Retail. B.V., Spar Holding B.V. en Lidl Nederland GmbH (het `Consortium') voor een bedrag van circa EUR 12 miljoen.

Alle medewerkers van de winkels zullen van rechtswege overgaan naar de betreffende leden van het Consortium. De overdracht van de locaties zal in het tweede en derde kwartaal geleidelijk plaatsvinden. Tot de datum van overdracht zullen de winkels door Laurus voor eigen rekening geëxploiteerd worden.

Op 2 april 2007 kondigde Laurus reeds de verkoop van 15 vestigingen aan Jumbo aan. Daarnaast zijn inmiddels zes locaties aan individuele marktpartijen verkocht. Het verkoopproces van de resterende 11 vestigingen is nog gaande. Laurus verwacht dit proces aan het einde van het tweede kwartaal af te kunnen ronden en uiterlijk aan het einde van het derde kwartaal alle verkochte winkels te hebben overgedragen.

Laurus zal de ondernemingsraad en de vakbonden informeren over de verschillende transacties.


---

Perscontacten:
Dieuwertje Beerepoot, telefoonnummer (+31) (0)33 454 74 30/ (+31) (0)6 53 14 71 41