Blue Fox Enterprises N.V.

PERSBERICHT

Vianen, 11 mei 2007 aantal pagina's: 1

BLUE FOX RONDT VERKOOP POLLUX SUCCESVOL AF

Blue Fox Enterprises N.V. (Blue Fox) maakt bekend dat zij de verkoop van haar dochteronderneming Pollux heeft afgerond, nadat de aandeelhouders tijdens de op 3 mei jl. gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders instemden met deze voorgenomen verkoop. Blue Fox realiseert hierbij een boekwinst van circa EUR 5,4 miljoen, die verantwoord zal worden in de resultaten van de eerste helft van 2007.

Blue Fox maakte op 11 april jl. bekend een intentieovereenkomst voor deze verkoop te zijn overeengekomen. Pollux, een succesvolle distributeur van software voor industrieel ontwerp, visualisatie en presentatie software, behaalt met 25 medewerkers een omzet van circa EUR 20 miljoen op jaarbasis. De koper heeft ten behoeve van deze transactie een nieuwe onderneming opgericht, waarin ook het huidige management van Pollux participeert.

Met deze verkoop is Blue Fox in staat haar schuldenpositie tot een minimum te reduceren en wordt de uitgangspositie gecreëerd van waaruit Blue Fox zich kan richten op de herfinanciering van de onderneming. De huidige kredietfaciliteit van Fortis heeft een looptijd tot 1 juni 2007. Blue Fox voert momenteel oriënterende gesprekken met verschillende partijen, waarbij een zelfstandig voortbestaan of een samenwerking met een strategische partner tot de mogelijkheden voor de verdere toekomst behoren.