Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 19

(11-05-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- De heer M.A. van den Berg voor het plaatsen van erfafscheiding voor de voorgevel op het perceel Oudendijk 44 te Strijen (ontvangen 2 mei 2007).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- De heer G.J. de Leeuw voor het slopen van de oude schuren en vervangen door paardenstallen op het perceel Land van Esseweg 10 te Strijen (ontvangen 1 mei 2007).

Een aanvraag om een inritvergunning ingediend door:
- De heer D.J. Terveer, Middelweg 52 te Numansdorp voor het aanleggen van een uitrit op het perceel Bosweg 12 te Strijen (ingekomen op 1 mei 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- De heer H.J. van den Berg voor het vergoten van de dakkapel aan de achterzijde van de woning op het perceel Mookhoek 28 te Mookhoek (verzonden 10 mei 2007).

Sloopvergunning verleend aan:

- Oskam aannemersbedrijf voor het gedeeltelijk verwijderen van plafond, achterwand, dakvloer en koelleidingen op het perceel Kerkstraat 18 te Strijen (verzonden 10 mei 2007).
- Wester Pijpleidingen voor het slopen van een oude werkloods op het perceel Handelstraat 2 te Strijen (verzonden 10 mei 2007).

Een kapvergunning verleend aan:

- De heer D. Mol, Leeuwerikstraat 4 te Strijen voor het kappen van 1 berk op de locatie Leeuwerikstraat 4 te Strijen (verzonden 3 mei 2007).

Een collectevergunning verleend voor de duur van 5 jaar aan:
- Nationaal Fonds Kinderhulp, de heer J.W.A. Wezendonk, postbus 2130 te Deventer;

- Astma Fonds, mevrouw L. Ferwerda, postbus 5 te Leusden;
- Nierstichting, mevrouw C. Jousma, postbus 2020 te Bussum;
- Prins Bernhard cultuurfonds, mevrouw M.E. Struving, postbus 90602 te Den Haag;

- Dierenbescherming, de heer D. v.d. Hart, postbus 85980 te Den Haag;
- Nederlandse Stichting voor het gehandicapte Kind, mevrouw M. Böggemann, Van Miereveldstraat 9 te Amsterdam;

- Fonds verstandelijk gehandicapten, mevrouw A. Melein, Maliebaan 71G te Utrecht.
De bovenstaande collectevergunningen zijn op 3 mei 2007 verzonden.

Een vrijstelling van het sluitingsuur verleend aan:
- Café Sport, mevrouw L. Villevoye, Nieuwestraat 7 te Strijen voor de duur van 3 jaar om op de vrijdag- en zaterdagavonden de horecagelegenheid tot 03.00 uur geopend te houden (verzonden 4 mei 2007).

Een vergunning verleend op grond van artikel 3 en 4 van de Drank- en Horecawet aan:

- Stichting Jeugd- en Jongerencentrum Strijen, de heer A. de Groot, postbus 5776 te Strijen (verzonden
8 mei 2007).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.

Mandaatbesluit:
Te mandateren aan het sectorhoofd Maatschappelijke Zaken de volgende bevoegdheid:
te beslissen op sponsorverzoeken op grond van artikel 2, lid 3, van de Verordening Welzijn Strijen 2004.
Dit besluit treedt in werking op 1 juni 2007.