Vijftigplusser.nl: webcommunity voor actieve 50-plussers

11.05.2007 / 09:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vijftigplusser.nl

Vijftigplusser.nl

Vijftigplusser.nl: complete webcommunity voor actieve 50-plussers

Website kent groot aantal gebruiksmogelijkheden

Hilversum, 11-05-2007- Vijftigplusser.nl is de eerste en grootste Nederlandse online community voor de actieve 50-plusser van nu. De website is in oktober 2006 officieel van start gegaan en kent een opmerkelijke groei: bezoekerscijfers zijn tot op heden nog elke twee maanden verdubbeld. Geheim van het succes? ' Wij kijken heel sterk naar de behoeften van elke individuele 50+-er. Op basis daarvan ontwikkelen we bruikbare toepassingen die in een aantrekkelijk jasje worden gepresenteerd',licht eigenaar en oprichter Thijs van Halteren toe. Resultaat is een website met frisse en uitdagende mogelijkheden voor de oudere internetgebruiker van nu.

Van chat tot fotoalbum
Zo ontmoeten leden elkaar in de chat of op het forum en zijn er al veel 'real life'vriendschappen ontstaan. Daarnaast is het mogelijk om een eigen weblog te beginnen. Deze kunnen worden opgemaakt met een eigen startpagina, een google zoekpagina, individuele fotoboeken en een gastenboek. In de eerste twee maanden van deze toepassing zijn er al 450 weblogs, 2200 artikelen en 417 fotoboeken aangemaakt.

Nieuws en digitaal magazine
Naast de bovenstaande interactieve en contactuele mogelijkheden vervult Vijftigplusser.nl ook een informatieve behoefte. De website publiceert dagelijks drie artikelen verdeeld over 32 thema's variërend van financieel tot gezondheid. Leden kunnen verder gratis cursussen volgen, artikelen op de website plaatsen, een persoonlijk digitaal magazine samenstellen, het nieuws scannen, spelletjes spelen, e-cards versturen, handige programma's downloaden en nog veel meer.

Social network
'2007 staat voor ons in het teken van doorontwikkeling', aldus Van Halteren. 'Wij zijn bezig met een 15 - tal nieuwe en uitdagende modules. Weblogbeheerders krijgen in de loop van dit jaar een eigen agenda op hun weblog en kunnen hun eigen stamboom publiceren. We zijn bezig met een marktplaats, maar de grootste verandering zal nog het implementeren van een social network zijn. Een Hyves-achtige toepassing waardoor leden een vriendennetwerk kunnen beheren en diverse clubs kunnen starten. Ik heb er zin in!'

Bezoekers kunnen gratis lid worden van Vijftigplusser.nl.