Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent maakt resultaten eerste kwartaal boekjaar 2007 bekend

Rijswijk/ Hilversum, 11 mei 2007 - Alcatel-Lucent heeft de resultaten van het eerste kwartaal van het boekjaar 2007 bekendgemaakt. De omzet in dit kwartaal kwam uit op 3,8 miljard euro tegen 4,4 miljard euro in hetzelfde kwartaal van boekjaar 2006. De (aangepaste) brutowinst bedroeg 1,3 miljoen euro tegen 1,7 miljoen euro (aangepast en pro forma) een jaar eerder.

Volgens CEO Patricia Russo van Alcatel-Lucent heeft het bedrijf flinke stappen gezet op het gebied van de integratie van technologie en producten. Zij voorziet dat het fusiebedrijf dit jaar ten minste 600 miljoen euro (voor belastingen) gaat besparen. Dat past binnen het doel om door de fusie in drie jaar tijd 1,7 miljard euro (voor belastingen) aan besparingen te realiseren.

Het volledige (Engelstalige) persbericht over de resultaten van het eerste kwartaal 2007 vindt u op de website van Alcatel-Lucent.

###

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en een van de grootste research- technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2006 een gecombineerde pro-formaomzet van 18,3 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.