Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T



De directeur van de Kreis Klever Wirtschaftsförderung maakt de balans op

Hans-Josef Kuypers spreekt op de Nederlands-Duitse Businessclub

Resultaten, actuele projecten en toekomstvisies: De Kreis Klever Wirtschaftsförderung (afgekort WfG) stond centraal tijdens de bijeenkomst van de Nederlands-Duitse Businessclub. Directeur Hans-Josef Kuypers benadrukte in zijn lezing het belang van een constructieve samenwerking van de WfG met de gemeenten, de overheidsinstanties, die tot doel hebben het bedrijfsleven te stimuleren en andere partners in de regio. Bovendien moet er consequent rekening gehouden worden met de nabijheid van Nederland: "Als de Nederlands-Duitse Businessclub nog niet bestaan had, zou deze uitgevonden moeten worden", aldus Kuypers.

Naast een algemeen overzicht over de activiteiten in de meer "traditionele" werkvelden van de Wirtschaftsförderung zoals bestandsonderhoud, acquisitie en locatiemarketing, liet Kuypers doelgerichte nieuwe mogelijkheden zien. Het is vooral van belang, dat al aanwezige sterke punten verder uitgebouwd worden op het gebied van food, agrobusiness en logistiek. Talrijke gedeeltelijk euregionale projecten en omvangrijke PR-activiteiten zouden deze doelen moeten ondersteunen. Zo is bijvoorbeeld een bezoek met persbegeleiding bij verschillende bedrijven in de foodsector gepland. Een ander aandachtspunt is de sterkere profilering van de regio als vrijetijdsgebied.

Het belang van de netwerken voor het bereiken van de doelen van de WfG blijkt ook uit de talrijke evenementen, die de WfG organiseert. Een voorbeeld hiervan zijn de ondernemensontbijten, die al lange tijd succesvol zijn. Met de "Dag van de visies" en de "Themajaren"-projecten heeft de WfG nog andere stappen ondernomen om de beslissers in de regio bij elkaar te krijgen. Vanzelfsprekend ziet de WfG zich bovendien ook als dienstverlener voor bedrijven, zegt Kuypers. Dienovereenkomstig worden niet alleen individuele ondersteuningsadviezen aangeboden, maar is de WfG ook bij de zoektocht naar geschikte bedrijfspanden behulpzaam. Een service, die in het bijzonder voor Nederlandse bedrijven van belang is. Want daar zijn dergelijke bedrijfspanden niet altijd beschikbaar. Wat - helemaal naar de zin van de WfG - nog een andere goede reden is om de blik naar de Duitse kant van de grens te richten.

Nederlands-Duitse Businessclub Kleve
Siemensstr. 31
Postfach 1809

47516 Kleve
Website: www.denis.org


---

Contactpersoon voor de pers:
Mevrouw José de Baan, Tel: 02821 - 77570
E-Mail: businessclub@denis.org

Alf Buddenberg

Mediamixx D
Alf Buddenberg
Hoffmannallee 39
47533 Kleve
Telefon: 0049-2821-980480
Fax: 0049-2821-980402
E-Mail: alf.buddenberg@mediamixx.net Internet: www.mediamixx.net


---- --