Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 10 mei 2007

* POLITIE HOUDT MAN NA VUURWAPENTIP AAN
ROTTERDAM - Personeel van een arrestatieteam heeft woensdagavond op de Crooswijkseweg een 36-jarige Belg aangehouden, na een melding over een vuurwapen. Woensdagmiddag kreeg de politie een tip dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen, waarop de politie direct een onderzoek instelde. De verdachte werd op de Crooswijkseweg aangehouden. Het bleek dat hij geen wapen bij zich had. De Belg is overgebracht naar een politiebureau en na verhoor heengezonden.


* POLITIE HOUDT DRIE VERDACHTEN NA OVERVALLEN AAN

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die een overval had gepleegd op een tabakszaak. Woensdagavond rond kwart over zes liep een voorbijganger op de Vinkenstraat toen hij een winkelier uit zijn winkel zag komen en riep dat hij was overvallen. Deze getuige zag vervolgens de dader op een fiets springen. Hij rende naar de fiets toe en duwde de man eraf die al rennend zijn weg vervolgde. Intussen gewaarschuwde politieagenten hielden de man na aanwijzingen van omstanders in de omgeving van de Koningsveldestraat aan. De 31-jarige overvaller zonder vaste verblijfplaats is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. Bij deze overval had de dader vermoedelijk niets buit gemaakt. De politie zal de oplettende voorbijganger bedanken voor zijn bijdrage. Ook na een overval op een drankenhandel heeft de politie twee verdachten aangehouden. Woensdagmiddag rond vier uur kreeg de politie melding van een overval op een drankenhandel aan de Bergselaan waarbij gebruik werd gemaakt van een mes. Agenten zagen op de Bergsingel twee mannen lopen die voldeden aan het signalement. De mannen renden de Schieveenstraat in waarna politiemensen één verdachte aanhielden. Een oplettende getuige meldde aan de agenten dat de andere man zich had verstopt. De politiemensen hielden toen in de Voorburgstraat ook deze verdachte aan. Ze troffen bij hem ook een mes en het meegenomen geld. De twee 15-jarige Rotterdammers werden overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT TWEE MINDERJARIGE STRAATROVERS AAN DANKZIJ KORDAAT

OPTREDEN BURGER
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster arresteerden woensdagmiddag twee 12-jarige Rotterdammers aan na een beroving op het Kreileroord. Een 46-jarige Rotterdammer was rond vijf uur getuige van een beroving waarmee ook met een mes gedreigd was. De Rotterdammer twijfelde geen moment, belde de politie en volgde de daders. Tijdens het bellen gaf de getuige de positie van de verdachten door. Dankzij die aanwijzingen hielden politiemensen de twee minderjarige straatrovers op de Schalkeroord aan. Het mes was door één van de verdachten weggegooid, maar werd onder een auto teruggevonden. De twee 12-jarige Rotterdammers zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.