Ingezonden persbericht


Kwart van SAP'ers in Nederland geregistreerd op Zaple.nl

Online netwerk voor SAP professionals gaat internationaal

Zaltbommel, 11 mei 2007

Zaple.nl, de exclusieve netwerksite voor SAP-professionals, is ruim zes maanden online en al meer dan 1.000 SAP'ers hebben zich op deze site ingeschreven. Hiermee heeft een kwart van de schaarse SAP-professionals in Nederland zich inmiddels geregistreerd op Zaple en dit aantal groeit nog iedere dag. Ook in het buitenland blijkt er een grote behoefte aan een 'contact hub' voor SAP'ers en bedrijven. Daarom gaat Zaple nog dit jaar haar activiteiten uitbreiden naar andere landen in Europa en op termijn naar onder andere Amerika.

Rowald Pouderoyen: "Zaple is een 'Global system with local presence'. De inschrijvingen door SAP'ers zijn landonafhankelijk, maar de fysieke aanwezigheid van Zaple zelf is wel in de verschillende landen nodig. De lokale SAP-markt lokaal verschilt per land. Onze klanten verwachten dat wij kennis hebben van het hele spectrum rond SAP, dus ook de lokale SAP-situatie."

Uit de statistieken van Zaple.nl blijkt dat 20% van de geregistreerde professionals zich inschrijft als freelancer. Bovendien overwegen steeds meer SAP'ers die in eerste instantie op zoek zijn naar een vaste baan, om freelancer te worden. 60% van hen zegt binnen nu en drie maanden als freelancer aan de slag te gaan. Rowald Pouderoyen, business manager Zaple: "Dankzij de enorme toename in inschrijvingen merken wij dat ook steeds meer bedrijven, en met name systeemintegrators Zaple weten te vinden. Hiermee wordt Zaple bij uitstek het kanaal voor het leggen van contacten SAP-consultants."

Internationaal netwerk
SAP'ers vanuit de hele wereld schrijven zich al in op Zaple. Op dit moment zijn er lokale Zaple-vestigingen in Nederland, Engeland en Denemarken, waarbij iedere vestiging verantwoordelijk is voor haar eigen klanten. Rowald Pouderoyen: "We zijn op dit moment bezig met een roll out van Zaple in Frankrijk, Duitsland en België. Dit doen we in nauwe samenwerking met lokale partners vanwege de kennis die ze hebben van de regionale markt. Daarnaast hebben we in 32 landen geïnteresseerde relaties. Met een aantal daarvan voeren we concrete gesprekken om daar Zaple te introduceren. Het doel is om onze klanten en de SAP-professional een wereldwijd, specialistisch SAP-kennisnetwerk te bieden".

Toename klanten

Ook het aantal klanten die Zaple actief gebruiken neemt sterk toe. Naast recruiters zetten ook steeds meer projectmanagers Zaple in als wervingstool voor het bemannen van hun projecten, Zo kozen onder andere Independit, Arinso en Uphantis onlangs voor de diensten van Zaple.

*-* einde bericht *-*

Over Zaple
Zaple is een online, onafhankelijk kennisplatform voor SAP-professionals die behoefte hebben aan kennisuitwisseling en daarbij hun ervaring willen kapitaliseren. Voor bedrijven biedt Zaple de mogelijkheid de beste SAP-professional te vinden die bij hun behoefte past. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een innovatief systeem dat gebaseerd is op de SAP-terminologie. Hiermee is Zaple exclusief; dit in tegenstelling tot andere online communities. Sinds maart 2007 biedt Zaple een dienstenpakket voor freelancers waardoor zelfstandig ondernemen makkelijker wordt. Het Best Rate Certificate garandeert dat de freelancer zijn diensten aanbiedt zonder tussenkomst van intermediairs, zodat hiervoor in het tarief geen toeslagen geheven worden.

Zaple is in 2006 ontwikkeld en is sinds november 2006 in Nederland online. Op dit moment staan er in totaal 1.500 SAP-professionals ingeschreven op Zaple, waarvan ruim 1.000 in Nederland.

Voor meer informatie over Zaple: www.zaple.nl

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Text100
Leonne van de Ven
M 06 26959144
E leonne.vandeven@text100.nl