BedrijfsautoRAI

Volvo Trucks werkt samen met de European Transport Safety Council

(5/11/2007)
Volvo Trucks is een samenwerkingsverband aangegaan met de Europese organisatie European Transport Safety Council (ETSC). Het initiatief werd gepresenteerd op een seminar in Brussel. De samenwerkingspartners zullen gedurende drie jaar in Europa een campagne voeren die âSafe & Soberâ gaat heten.
Het doel van de campagne is de kennis over het verband tussen alcohol en verkeersongevallen te verhogen. In de eerste plaats gericht op politici, opiniemakers, veiligheidsorganisaties en de transportbranche.

Elk jaar vallen er zoân 40.000 dodelijke verkeersslachtoffers in Europa en in één derde van de ongevallen is er een rechtstreeks verband met alcohol. Met de âSafe & Soberâ-campagne willen Volvo Trucks en de ETSC de kennis over het verband tussen alcohol en verkeersongevallen verhogen. De samenwerking is bovendien in lijn met de doelstelling van de Europese Unie om het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in 2010 te halveren.

Gedurende drie jaar zullen Volvo Trucks en de ETSC streven naar het verbeteren van lokale, regionale en nationale richtlijnen om rijden onder invloed te voorkomen. De partners zullen ook voorbeelden in de gezondheids- en transportsector identificeren en steunen, evenals opleidingen en informatieactiviteiten organiseren. De âSafe & Soberâ-campagne zal bovendien een aantal nationale evenementen in geselecteerde Europese lidstaten omvatten.

âEen beter bewustzijn van de risicoâs en het vrijwillig gebruik van een alcoholslot zijn een belangrijke eerste stap om het aantal doden in het verkeer te verminderenâ, zegt Lennart Pilskog, hoofd Public Affairs bij Volvo Trucks.

De ETSC is een onafhankelijke en ideële organisatie die zich bezighoudt met onderzoek en ontwikkeling om het aantal verkeersongevallen in Europa te verminderen.