Gemeente Tiel


Derde leefbaarheidsonderzoek

Dit jaar houdt de gemeente voor de derde keer een groot leefbaarheidsonderzoek. Vanaf half mei 2007 worden ruim 1500 inwoners, verspreid over de 9 wijken/dorpen, per brief uitgenodigd mee te doen aan dit telefonische onderzoek. De vragen gaan bijvoorbeeld over de veiligheid in de stad en in uw wijk, over diverse voorzieningen en over de dienstverlening door de gemeente.

Signaleren
De mening van haar inwoners is voor de gemeente van groot belang, bijvoorbeeld voor het signaleren van problemen en het maken en bijstellen van beleid. De uitkomsten worden op wijkniveau in beeld gebracht en met elkaar vergeleken. De resultaten van dit onderzoek worden naast de resultaten van 2003 en 2005 gelegd. Zo worden trends duidelijk en kan ook gemeten worden of de doelen, die de gemeenteraad gesteld heeft, gehaald worden.

Interviews
In de periode van half mei tot ongeveer half juni worden de geselecteerde inwoners telefonisch geïnterviewd. De gegevens van deze willekeurig gekozen mensen zijn afkomstig uit het telefoonboek. De hoofdbewoners van een adres ontvangen vooraf een brief van de gemeente. Bureau Mediad is verantwoordelijk voor het afnemen van de enquêtes. In de zomer worden de resultaten verwacht.

Nadere informatie
Mocht u vragen hebben over het onderzoek dan kunt u contact opnemen met mevrouw C. van Leeuwen. Zij is op dinsdag en donderdag bereikbaar via telefoonnummer: (0344) 63 71 11.

Adresgegevens
Bezoekadres: Achterweg 2, 4001 MV Tiel
Postadres: Postbus 6325, 4000 HH Tiel.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 10 mei 2007