Gemeente Echt-Susteren


Verlenging N297 gestart

Gedeputeerde Noël Lebens, burgemeester Corsten van Selfkant en wethouders Pustjens en Bocken zijn verheugd met de start van de verlenging van de N297 aan de Duitse zijde. Deze week zijn de werkzaamheden gestart om de A2 bij Born via de N297 te verbinden met de A46 bij Heinsberg.

Het nieuwe tracé van de B56n is 18 kilometer lang. De aanleg ervan gebeurt in drie fasen. Het eerste deel is vanaf de Nederlandse grens tot aan de Tractaatweg, de weg tussen Brunssum en Koningsbosch. In dit eerste stuk komen dertien viaducten. Deze fase kost veertig miljoen euro en is eind 2008 gereed. In het tweede deel komen nog eens acht viaducten. Voor het derde, oostelijke, deel moet nog een bezwaarprocedure worden doorlopen. Het is van de eventuele protesten afhankelijk wanneer dat stuk gereed is. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, kan de gehele weg in 2012 in gebruik worden genomen.

Het (vracht)verkeer kan straks via de nieuwe weg rechtstreeks van Born naar de Duitse A46 rijden. De dorpen in de grensstreek hebben dan minder last meer van sluipverkeer en het (vracht)verkeer boekt een belangrijke tijdwinst.