Gemeente Echt-Susteren


Viaduct aansluiting A2 - A73-Zuid bijna gereed

In het weekend van 11 en 12 mei 2007 worden de liggers geplaatst van de fly-over die de aansluiting vormt van de nieuwe Rijksweg 73-Zuid op de A2 ter hoogte van Echt. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur.

Met behulp van een 500-tons kraan worden in totaal 28 betonnen liggers op de inmiddels gebouwde steunpunten geplaatst. Alle liggers zijn 35,08 meter lang. Het zwaarste element weegt 47,44 ton. In de nacht van vrijdag op zaterdag worden de liggers gemonteerd boven de rijrichting van Eindhoven naar Maastricht. De tweede nacht worden de liggers gemonteerd boven de rijrichting van Maastricht naar Eindhoven. De liggers worden buiten het verkeer aangekoppeld. De politie zal het verkeer voor korte periodes van een kwartier stopleggen om de liggers boven de weg te kunnen aanbrengen. Tijdens de montage is in beide rijrichting maar één rijstrook beschikbaar. Zeker aan het begin van de avond zal er sprake zijn van enige filevorming.

De nieuwe Rijksweg 73-Zuid is de ontbrekende schakel in het rijkswegennet. De weg loopt op de oostoever van de Maas over een afstand van 42 kilometer tussen de A2 bij Echt en het knooppunt Zaarderheiken ten noorden van Venlo, richting Rijksweg 73-noord naar Nijmegen. Uiterlijk 31 december van dit jaar zal de nieuwe verbinding worden opengesteld.

Meer informatie nodig?

Informatiecentrum Viascoop, Schaarbroekerweg 2 te Roermond, telefoon: 0475 - 34 77 73 en www.vialimburg.nl