Politie Hollands Midden

Datum: 11 mei 2007

Katwijk/Rijnsburg Alcoholcontrole De politie heeft donderdag 10 mei tussen 19.15 en vrijdag 11 mei 01.45 uur alcoholcontroles gehouden in Katwijk en Rijnsburg. In Katwijk werd op de Zeeweg en op de Provincialeweg gecontroleerd en in Rijnsburg op de Noordwijkerweg. Er werden in totaal 382 blaastesten afgenomen en vijf processen verbaal opgemaakt. Naast vier automobilisten werden ook twee bromfietsers, beginnend bestuurders, aangehouden. Naast deze processen verbaal heeft de politie nog negen personen bekeurd voor onder andere het rijden zonder de helm en zonder een bromfietscertificaat. De politie controleerde onder andere met twee motorrijders en twee politiebikers.

Leiden Man rijdt door na aanrijding Een automobilist is donderdag 10 mei even voor 19.00 uur doorgereden na een aanrijding met een 18 jarige bromfietsster uit Leiden. De aanrijding vond plaats op de kruising Noordeindeplein/Witte Singel. De automobilist reed over de Witte Singel en verleende op de kruising geen voorrang aan de van links komende bromfietsster. De Leidse moest uitwijken en remmen. Door het natte wegdek kwam zij ten val en ontstond er een aanrijding. De bestuurder van de auto is uitgestapt, maar gaf aan geen tijd te hebben om te blijven wachten en reed weer weg. Het kenteken van de auto is genoteerd.

Alphen aan den Rijn Rijden zonder geldig rijbewijs De politie heeft donderdag 10 mei om 17.30 uur een 27 jarige Alphenaar aangehouden. De bestuurder werd op de Westkanaalweg gecontroleerd. Tijdens de controle werd duidelijk dat het rijbewijs van de man eerder al ongeldig was verklaar. De man werd hierop meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf de verdachte 3 XTC-pillen, een seal met cocaïne en een blokje hasj af. Tegen de Alphenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Boskoop Negeren stoptekens De politie heeft donderdagavond 10 mei een 23 jarige Alphenaar aangehouden op de Koninginneweg in Boskoop. Een agent zag de bestuurder rijden over de rotonde van de Zijde en het Torenpad. Van de bestuurder is ambtshalve bekend dat hij niet in het bezit is van een Nederlands rijbewijs. De bestuurder kreeg een stopteken, echter hij gaf hier geen gehoor aan en reed langs de politieauto in de richting van de Koninginneweg. De agent gaf opnieuw een stopteken. Na een korte achtervolging stopte de bestuurder op de Koninginneweg waar hij werd aangehouden. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.

Reeuwijk Bedrijfsinbraak Vrijdag 11 mei tussen 00.00 en 03.15 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Miereakker. Ter plaatse bleek er een ruit van de voordeur ingegooid te zijn. Het is nog niet duidelijk of er goederen zijn weggenomen. Wel is er geprobeerd een kastje te openen. De technische recherche heeft onderzoek gedaan. Daarnaast hebben agenten een buurtonderzoek gehouden. De politie verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844, team Bodegraven-Reeuwijk.

Gouda Bedrijfsinbraak Vrijdag 11 mei omstreeks 00.50 uur is ingebroken in een bedrijf aan Klein Amerika. Men heeft een ruit aan de achterzijde van het pand ingegooid om binnen te komen. Er werd een computer met monitor gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --