Politie Amsterdam-Amstelland



Man (25) aangehouden na gewelddadige winkeldiefstal / Willem Kraanstraat (11/05/07)

Donderdagmiddag 10 mei rond halfvijf is na het plegen van een winkeldiefstal een 25-jarige man aangehouden. De man stal, samen met een handlanger, in een supermarkt een grote hoeveelheid tubes tandpasta. Nadat zij de winkel hadden verlaten, werden zij aangesproken door een beveiligingsmedewerker. Hierop gingen de mannen er echter vandoor. Na een korte achtervolging door meerdere beveiligingsmedewerkers kon één van de verdachten worden aangehouden. Bij de aanhouding bedreigde hij de beveiligingsmedewerkers met een mes. De verdachte is overgedragen aan de politie en wordt momenteel verhoord. De andere verdachte is voortvluchtig. De recherche van wijkteam Admiraal de Ruijterweg onderzoekt de zaak.
Twee hennepplantages ontmanteld / Amsterdam (11/05/07)

Donderdag 10 mei heeft de politie twee hennepplantages ontmanteld in Amsterdam. Bij een hennepplantage in de Leidsebuurt werd een 45-jarige man aangehouden.

Oud-Sloten Tijdens een assistentie aan een deurwaarder bij een ontruiming van een woning, trof de politie donderdagochtend in die betreffende woning een hennepplantage aan. In de woning waren twee ruimtes ingericht voor het vervaardigen van softdrugs. In totaal werden ruim honderd planten in beslag genomen. Deze zullen worden vernietigd, evenals het aangetroffen materiaal van de plantage. De recherche van wijkteam Meer en Vaart onderzoekt de zaak. Leidsebuurt Na een melding van stankoverlast kwamen agenten van wijkteam Lijnbaansgracht donderdagmiddag rond halftwee een hennepplantage in een woning op het spoor. De bewoner van het pand is aangehouden. In de woning en op het balkon werden tientallen hennepplanten aangetroffen. Ook werd gedroogde wiet en hash aangetroffen. Alle drugs en het materiaal voor het kweken van de wiet zijn in beslag genomen en vernietigd.