Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Nieuwe directeur en voorgedragen voorzitter Bedrijfskring Lelystad

Lelystad, 11 mei 2007. De Bedrijfskring Lelystad (BKL) heeft met Camiel Maenhout als voorgedragen voorzitter en Petra Botter als directeur weer een voltallig bestuur. Beiden weten als geen ander wat ondernemers beweegt en zijn met hun vakmanschap en professionaliteit een zeer gewenste aanwinst voor de BKL. De functie van Camiel Maenhout als voorzitter zal conform de statuten van de bedrijfskring niet eerder dan 5 juni -tijdens de algemene ledenvergadering- bekrachtigd kunnen worden. Petra Botter is afgelopen dinsdag 8 mei officieel in dienst getreden.

Een zorgvuldig proces met als doelstelling de beide functies langdurig in te vullen is voorafgegaan aan beide keuzes. Camiel Maenhout als beoogd voorzitter en boegbeeld van de bedrijfskring en Petra Botter als directeur en drijvende kracht achter de schermen en richting de leden. Hiermee heeft de Bedrijfskring Lelystad voor het eerst sinds zes jaar weer een directeur én voorzitter.

Camiel Maenhout (62 jaar) is werkzaam geweest als directeur van de bloembollen-keuringsdienst in Lisse en als lid van de gemeenteraad van Lelystad en van Provinciale Staten. Als voorzitter van de fractie heeft hij zich beziggehouden met algemene politieke en bestuurlijke zaken. In zijn vrije tijd is hij veelvuldig te vinden op de golfbaan. Zijn politieke bevlogenheid, zijn uitgebreide netwerk en zijn beschikbaarheid zorgen ervoor dat hij een uitstekende voorzittersrol kan vervullen voor de komende jaren.

Petra Botter (41 jaar) is twee jaar geleden gestart met haar eigen communicatie adviesbureau in Lelystad. Sindsdien heeft zij zich ook zeer actief ingezet voor de promotie van 'haar' stad. Zo is het grote lustrum concert van Batavia Stad outlet shopping door haar georganiseerd, heeft zij meegewerkt aan het Geheim van Lelystad en is zij nog steeds actief binnen het bestuur van het Waterfestival Lelystad en binnen het bestuur van de jeugdcommissie van de golfclub Flevoland. Petra is afgestudeerd in Communicatie en Marketingcommunicatie en een bevlogen onderneemster die zich graag inzet voor collega ondernemers. In twee jaar tijd heeft zij ervoor gezorgd dat Lelystad niet alleen weet wie zij is, maar ook wat zij kan.

Foto: v.l.n.r. Tom Lansink, Elly Jonkman, Carla Bierma, Camiel Maenhout, Petra Botter en Jan Groenewoud. Niet aanwezig waren Rob van Kemenade en Bas van Dijen.