Ingezonden persbericht


Persbericht

Documenten Waterlandziekenhuis snel gevonden en doorzocht via ZyLAB's digitale archiveringsoplossing

Amsterdam - 11 mei - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, heeft een gebruiksvriendelijke archiverings- en zoekoplossing gerealiseerd voor het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Documenten worden grootschalig, snel en automatisch ingescand, waarna deze eenvoudig doorzoekbaar zijn via ZyLAB's ZyIMAGE-oplossing.

"Sinds de verhuizing van ons bestuurssecretariaat hebben we minder ruimte, waardoor we op zoek moesten naar een andere oplossing voor het archiveren van documenten", aldus Yvonne Ootes van het secretariaat Raad van Bestuur. "We hebben gezocht naar een geavanceerde en toch gebruiksvriendelijke oplossing die zich in de praktijk reeds had bewezen. Na een vergelijking van de diverse aanbieders bleek ZyLAB op alle fronten dé oplossing in huis te hebben en deze 'ter plekke' te kunnen demonsteren."

Snel zoeken en vinden
Voor het inscannen van de binnenkomende poststukken wordt een professionele scanner ingezet, die grote hoeveelheden papier in één stapel verwerkt, blanco achterzijden overslaat en pagina's automatisch rechtzet. De ZyLAB-zoekmachine werkt zeer snel, dankzij full text zoeken naar elk individueel woord in de gescande tekst. In een resultatenlijst kan eenvoudig worden gewisseld tussen documenten en in het document zelf kan verder worden genavigeerd naar de gevonden treffer, die voor het gemak gemarkeerd is.

De mogelijkheden bij het stellen van de zoekvraag zijn zeer uitgebreid en zoekvragen hoeven niet steeds opnieuw ingegeven te worden. Bij oplossingen van andere aanbieders dienden de documenten één voor één te worden ingevoerd en geclassificeerd. Uiteraard een onhaalbare zaak. Daarnaast is de zogenaamde 'fuzzy' zoektechniek een nuttig hulpmiddel. Wordt bijvoorbeeld 'hartcatheterisatiekamer' nét verkeerd geschreven, dan kan het woord toch herkend worden. Het systeem staat namelijk toe dat een zelf aan te geven aantal letters anders geschreven mag zijn.

Volledig digitaal
Ook de toepassing van ZyLAB in combinatie met Outlook heeft zijn meerwaarde bewezen. Complete e-mails met de originele bijlagen kunnen met één druk op de knop eenvoudig worden gearchiveerd en zijn vervolgens moeiteloos op te vragen. Daarnaast is het tijdperk van grote kopieerklussen en interne verzendingen definitief voorbij. Gescande documenten worden nu volledig digitaal verzonden. Dat het systeem ook nog eens een koppeling kent met SAP is met name een pré voor het secretariaat van P&O.

Naast het bestuurssecretariaat hebben tevens het secretariaat van de medische staf, afdeling inkoop en de laboratoriumafdeling met succes de stap naar de ZyLAB oplossing gemaakt. "We hebben een significante besparing bereikt op het gebied van ruimte, tijd, papier en kopieerkosten. De geledingen in huis die de stukken nu digitaal krijgen aangeleverd zijn uitermate tevreden over deze ZyLAB oplossing", besluit Corine Taalen van het secretariaat Raad van Bestuur.

Over het Waterlandziekenhuis
Het Waterlandziekenhuis biedt hoogwaardige specialistische zorg die toegankelijk is voor haar patiënten. Dit betekent dat in de zorgverlening de behoefte van haar patiënten en hun naasten richtinggevend is. Het zorgaanbod is innovatief en afgestemd op de samenleving waarin we actief zijn. Het Waterlandziekenhuis is toonaangevend in gastvrijheid en service naar haar patiënten. De belangrijste doelen van het Waterlandziekenhuis zijn toegankelijkheid van de specialistische zorg, het creëren van een healing environment, investeren in haar medewerkers en het bevorderen van de samenwerking in de ketenzorg.